HOTEL „JAGODINA“ NA PRODAJU U MARTU!

0

Zbog bankrotstva AD “Palas” jedina imovina tog preduzeća, hotel “Jagodina”, biće ponuđen na prodaju najkasnije do marta sledeće godine, saopšteno je danas iz Agencije za privatizaciju.

hptel jagodina 1– Prikupljeni su svi dokumenti od značaja za prodaju, procenjena imovina, čeka se još samo odgovor Agencije za restituciju koji treba da stigne u decembru. Očekujemo da javna ponuda za prodaju objekta bude objavljena u februaru ili martu – kažu u toj agenciji.

Trgovinski sud u Kragujevcu proglasio je bankrotstvo “Palasa” u martu ove godine, jer su dugovi prema poveriocima dostigli 160 miliona dinara, a jedina imovina “Palasa” je hotel “Jagodina”.

To je epilog skoro deceniju dugog urušavanja sistema AD “Palas” kroz stečaj i privatizaciju, pa sada ponovo stečaj.Rastakanje imovine započeto je stečajem 2004. godine kada je prodato desetak ugostiteljskih i trgovinskih objekata iz sastava preduzeća.

Neshvatljive odluke Privrednog suda i APR posle završetka stečaja dovele su do dvovlašća 2006. godine i dodatne štete za preduzeće od 50 miliona dinara.

Preduzeće 2007. godine kupuje Milomir Joksimović poznatiji kao Miša Omega za milion evra, a 2010. godine ugovor se raskida i preduzeće nedugo zatim odlazi ulazi u reorganizaciju i stečaj.

Blic

Prethodni tekstRUKOMETAŠICE JAGODINE DIJANA I TAMARA IGRALE ZA SRBIJU
Sledeći tekstI OVO JE JAGODINA: MIMI ORO GOLA (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime