RUKOMETAŠICE JAGODINE DIJANA I TAMARA IGRALE ZA SRBIJU

0

Dijana Radojević i Tamara Georgijev branile su boje reprezentacije Srbije na turniru Norveškoj

Za rukometašice Jagodine ovogodišnja sezona je završena. Na parket hale ,,JASSA“ ponovo će tek 17. januara kada se, u zaostaloj utakmici 7. kola Super lige, sastaju sa ekipom Železničara iz Indjije. Četiri dana kasnije odigraće se zaostala utakmica 8. kola u Novom Sadu gde će Jagodine odmeriti snage sa ekopom Vojvodine Minakva.

I dok je za većinu rukometašica Jagodine ovogodišnja sezona završina, dve repezentativke iz Jagodine: Dijana Radojević i Tamra Georgijev bile su u sastavu reprezentacije Srbije koja je učestvovala na turniru u Norveškoj. U konkurenciji 4 repreznetacije, Srbija je zauzela poslednje mesto. Pretrpela je poraze od Francuske, Danske i domaćina Norveške.

Dijana Radojević je na dva utakmice ostigla ukupno 6 golova. Protiv Danske u strelce se upisala jedan put a protiv domaćina Norveške postigla je čak 5 golova. Tamara Georgijev, koja je poziv u reprezentaciju dobila tek pred polazak u Norvešku, upisala se jednom u strelce na utakmici protiv Norveške.

Izvsmno je da će Dijana Radojević biti u sastavu reprezentacije na predstojećem prvenstvu Evrope koje se igra u Hravstkoj i Madjarskoj, dok sastus Tamare Georgijev zavisi od toga da li ćeneka od brojnih povredjenih rukometašica (Andrea Lekić, Sanja Damjanović, Ivana Milošević, Dragana Cvijić…) biti sremna da se stavi na raspolaganje selektoru Saši Boškoviću.

Z.M.

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime