Slavko Ćuruvija fondacija i Crta pokrenuće pravni postupak protiv REM-a

0

„Savet REM-a je ponovo dodelio nacionalne frekvencije televizijama koje godinama unazad ne poštuju ni minimum propisanih uslova za pružanje medijske usluge“ navode u saopštenju Slavko Ćuruvija fondacija i Crta.

„Ovakvom odlukom, REM je prekršio odredbe Pravilnika kojim je regulisan postupak i kriterijumi za izdavanje dozvola za emitovanje. Pravilnikom je, između ostalog, definisano da REM ocenjuje u kojoj meri je podnosilac prijave poštovao programski elaborat na osnovu koga mu je izdata dozvola, kao i da li je do momenta odlučivanja podnosiocu prijave izrečena neka od mera predviđenih Zakonom.

Stručna služba REM-a u izveštajima o nadzoru emitera godinama unazad konstatuje da ove televizije ne poštuju elaborate na osnovu kojih im je izdata dozvola, da nemaju obavezne programske sadržaje, te da ne ispunjavaju minimum propisanih uslova za pružanje medijske usluge. Istim emiterima je izrečen niz mera zbog kršenja zakonskih odredbi.

Slavko Ćuruvija fondacija i CRTA će iskoristiti sve zakonske mogućnosti da pokrenu postupke pred nadležnim institucijama protiv REM-a zbog nepoštovanja Zakona o elektronskim medijima i kriterijuma za odlučivanje u postupku izdavanja dozvole na osnovu sprovedenog javnog konkursa koji su precizno definisani Pravilnikom“ navodi se u saopštenju.

 

Foto Fondacija Slavko Ćuruvija

Prethodni tekstNa sastanku sa EU, NVO za zaštitu životinja poručile – Nemamo poverenja u Upravu za veterinu, hitne promene neophodne
Sledeći tekstKonstitutivna sednica Skupštine Srbije biće održana 1. avgusta

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime