Grujić: Dualno obrazovanje je promocija ideologije siromaštva

0

Stranka slobode i pravde zahteva od Vlade Republike Srbije da odmah povuče novu Uredbu o osnivanju Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija. Dalji koraci u pravcu dualnog obrazovanja na temelju ove Uredbi biće štetni i sa stanovišta dubljeg socijalnog raslojavanja našeg društva i sa stanovišta egalitarnog pristupa razvoju dece u našem sistemu obrazovanja i vaspitanja, smatra SSP.

„Pokušaj Vlade Republike Srbije da predstavi dualno obrazovanje kao dugoročnu investiciju u mlade i njihov razvoj u stvari je manipulacija države najsiromašnijim građanima koji se na ovaj način dovode u još podređeniji položaj. Naime, kalkulacija da još jedna zarada dobro dođe u kući nije sreća te dece i roditelja, već promocija ideologije siromaštva. Na taj način se ograničava mogućnost dece da napreduju u vrlo ranom uzrastu i ona ulazeći u svet rada, već u dobi od petnaest godina kao najjeftinija radna snaga, ostaju prikovana za najniži socijalni status u društvu“ navodi naroda poslanica Danijela Grujić.

Nametnuta logika preživljavanja antiintelektualne vlade samospasa duboko je ponižavajuća za veliku većinu gradjana naše zemlje,smatra Grujić.

„Trajno ograničavanje socijalnih šansi najmlađih u koje ih gura vlastita država nedopustivo je i razotkriva stvarne motive vlasti koji stoje samo u službi kapitala“ dodaje Grujić.

Prethodni tekstŠkolica sporta Jagodinskog sportskog saveza „Kids sport 035“ vrši upis dece
Sledeći tekstJavni poziv za podnošenje prijava za bespovratnu isporuku do 15000 tona merkantilnog kukuruza u cilju upućivanja pomoći uzgajivačima mlečnih krava

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime