GORAN MILANOVIĆ: NE ISPADAMO IZ LIGE

0

To što jagodinsku fudbalsku tvrđavu, gostujući timovi sve češće i bez naročitog otpora poharaju, za mnoge je bio pouzdan znak da je njihovo vreme prošlo i da im se smeši sudbina koja je pre par godina zadesila Smederevce.

„Apsolutno sve radimo planski, mada nam je jasno da ljudi sa strane to doživljavaju drugačije, tipa, raspad sistema, pukli su i da ne ulazim u to kako i zbog čega tako misle. Javnost je takva kakva jeste, a mi radimo i ćutimo. Ovo je prva godina novog ciklusa, št znači da podmlađujemo tim i odabrali smo baš ovo prvenstvo iz prostog razloga što nam sistem takmičenja u ovoj sezoni sa 37 kola, omogućava dovoljno vremena da se uigramo i na kraju zadržimo superligaški status. Želimo da budemo osmi u prvom delu šampionata kako bismo ušli u plej of i taj naum ćemo i da realizujemo. Na kraju krajeva, pre neku godinu smo isto imali jedan bod posle pet kola i na kraju bili četvrti“.

Milanović za Mozzartsport kaže da nema govora o ispadanju iz lige.
„Realno, o ispadanju iz lige ne razmišljamo i ništa nismo kalkulisali po tom pitanju. Ponavljam da smo smišljeno presekli i krenuli dalje sa neafirmisanim mladim igračima koji su budućnost našeg kluba. Tržišni uslovi su takvi da ako ne proizvodiš dobre igrače i ne praviš transfere, klub ne može da opstane. Znači, ovo je bila jedinstvena prilika da to uradimo, tim pre što smo proteklih godina dobro radili s mlađim selekcijama tako da smo imali odakle da povučemo određeni broj igrača u prvi tim“.

Prvi čovek jagodinskog superligaša kaže da je klub trenuno u minusu po raznim osnovama oko 470.000 evra.

„To je dug prema igračima, trenerima, dobavljačima, prema hotelima, prevoznicima, porezi državi koje nismo uplatili. Taj dug ćemo rešiti prodajom jednog igrača, jer u Srbiji profesionalni klubovi drugačije ne mogu da opstanu. Ali, čak i da ne realizujemo nijedan transfer od aktuelnih igrača, očekujemo do kraja prelaznog roka  isplatu 30 % od transfera Predraga Rajkovića iz Crvene zvezde. Znači, ako Rajkovića prodaju za 3.000.000 evra, mi dobijamo 900.000 evra! Na taj način ćemo vrlo brzo od firme koja je do juče bila u minusu, ući u plus i postati finansijski stabilni“.

izvor Mozzartsport

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime