U SUBOTU ULAZ U PRIRODNJAČKI CENTAR – BESPLATAN!

0

U subotu 29. avgusta povodm početka školske godine, Prirodnjački centar u Svilajncu otvara širom svoja vrata kroz projekat „Otvoreni dan“. Ulaz će biti besplatan a dobrodošli su građani cele Srbije i okruženja, posebno mališani koji će moći da ožive davno prošlo vreme i donosauruse koji su vladali zemljom. Prirodnjački centar biće otvoren od 10 do 20 sati.

2
Irena Dubravac, direktorka Prirodnjačkog centra

„Prezadovoljni smo posetom. U subotu smo imali 600 posetilaca, što pokazuje koliko su ljudi, posebno deca zainteresovani za nauku, istoriju…naša radionica okupila je brojne mališane tokom celog dana koji su slikali, crtali dinosauruse, učestvovali u predstavama. U subotu 29. avgusta ulaz je besplatan, spremni smo za veliku posetu, a imamo najave iz celog regiona“ rekla je direktorka Prirodnjačkog centra, Irena Dubravac.

Od Beograda do Prirodnjačkog centra ima oko 120km. Od Jagodine do Svilajnca nešto više od 40 km, od Kragujevca 45 km, Niša 132 km, Smedereva 60 km. Za sve vas koji još uvek niste posetili Prirodnjački centar u Svilajncu, Infocentrala vas poziva da iskoristite poslednje dane leta i raspusta i posetite ovu jedinstvenu ustanovu nauke i istorije i uživajte u svemu što ona nudi.

 

1119U okviru događaja „Otvoreni dan“ opština Svilajnac organizuje istog dana i akciju ozelenjavanja parka vrtića, gde će predstavnici javnog života i diplomatskog kora posaditi drvo u parku vrtića „Dečja radost“ u Svilajncu u 12:00 časova, nakon čega će sa svojom decom posetiti Prirodnjački centar. Vrtić „Dečja radost“ u Svilajncu je bio potpuno uništen u prošlogodišnjim poplavama, a početkom ove godine je kompletno obnovljen i danas radi punim kapacitetom u savremenim uslovima. Ostalo je još da se sredi veliki park u dvorištu vrtića, pa će poznati ovim zajedničkim ozelenjavanjem pružiti podršku mališanima vtrića „Dečja radost“. Medijske i javne ličnosti će posaditi drvo, kao doprinos akciji ozelenjavanja parka vrtića, a svako drvo će biti potpisano kao uspomena.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime