GODINU DANA OD OPERACIJE MALI DULE IZ KUŠILJEVA USPEŠNO SE OPORAVLJA

0

Godinu dana nakon teških operacija neuroblastoma i postoperativnih terapija trogodišnji Dušan Todorović se uspešno oporavlja, dok se njegovo zdravstveno stanje redovno kontroliše. Duki i njegov tata bili su gosti u studiju svilajnačke lokalne televizije Tv Centar kako bi još jednom zahvalili svim humanim ljudima i organizacijama i pozvali ih da pomognu svoj bolesnoj deci u Srbiji.

Na vest da je mališan iz Kušiljeva oboleo od najtežeg oblika malignog oboljenja kod dece, reagovali su građani Svilajnca, meštani sela, dijaspora, institucije, udruženja i prikupili su značajnu pomoć porodici Todorović. Blizu šest meseci u Svilajncu su organizovane različite akcije: frizerI, kozmetičari, sva sportska društva, gilmastičari, plesači, glumci, folklorci svi su bili jedno i svojim akcijama želeli da pomognu malom Dušanu. Učenicima škola i drugim građanima opštine Svilajnac nije bilo teško ni da sakupljaju čepove u akciji “Doniraj čep da život bude lep”, kako bi se Dule oporavio i ponovo srećno trčkarao po svom domu.

Nakon sedam meseci Svilajnčani su dobili radosnu vest da je mali Duki uspešno prebrodio teške operacije i transplantaciju koštane srži koja je urađena u Americi: „Skener ne pokazuje više ništa“, pohvalio se njegov otac na svom fejsbuk profilu, Dušan može da se vrati kući uz određen oporavak i zdravstvene kontrole. Svi su bili srećni jer su shvatili da nečije malo nekome mnogo znači i da novac nije luksuz, da u teškim trenucima nekome znači život, a da sebičnost nije odlika velikih već slabih i da je vrlina pomogati onda kada je pomoć potrebna.Opština Svilajnac je na svečanosti povodom dana opštine, uručila specijalno priznanje svilajnčanima za pokazanu humanost i solidarnost prilikom prikupljanja pomoći za lečenje ovog dečaka iz Kušiljeva. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime