FEJSBUK PRIZNAO GREŠKU, UKIDA SE EXPLORE FEED

0

Društvena mreža Fejsbuk je objavila da i zvanično prekida eksperiment podele Home strane na News Feed i Explore Feed.

U prethodnih nekoliko meseci Facebook je eksperimentisao sa podelom Home stranice na News i Explore Feed, tačnije stranicu na kojoj vidite postove prijatelja i drugu na kojoj se nalaze postovi stranica. Eksperimentom je bilo obuhvaćeno šest zemalja: Srbija, Slovačka, Bolivija, Gvatemala, Kambodža i Šri Lanka.

“Ljudi ne žele razdvojene feed-ove“, napisao je rukovodilac Facebook News Feed-a Adam Moseri u opisu apdejta – “Rezultati anketa su pokazali da korisnici nisu zadovoljni postovima koje vide, a razdvojeni feed-ovi im nisu pomogli da se više povežu sa prijateljima i porodicom“

Moseri ističe da više ne postoji potreba da feed-ovi budu uopšte razdvojeni.

Pablišeri, odnosno mediji i kompanije su najmanje profitirali od ove promene nakon što je Facebook neprestano menjao algoritme po kojima se postovi prikazuju, ali Facebook je odgovorio na gomilu kritika na račun toga da ova društvena mreža nije pogodna za biznis: jednostavno idite.

U međuvremenu, kompanija nastavlja sa eksperimentisanjem na News Feed-u. Naime, trenutno se testira opcija posvećena lokalnim vestima pod nazivom „Today In“ koja je dostupna samo u šest gradova.

Danas.rs

Prethodni tekstFABRIKA IZ JAGODINE IZVEZLA DVA AVIONA U SAD
Sledeći tekstPALMA ORGANIZOVAO PRIJEM ZA RUKOMETAŠICE JAGODINE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime