DVOSTRUKO VIŠE UBISTAVA U POMORAVLJU!

0

Na području Policijske uprave Jagodina, koja pokriva šest opština Pomoravskog okruga, prošle godine je izvršeno dvostruko više ubistava nego 2013, a broj rasvetljenih krivičnih dela je generalno povećan, saopšteno je iz te uprave.

Prošlu godinu, na području PU Jagodine, obeležilo je šest ubistava, što je dva puta više nego 2013. godine, zaplena 355 kilograma duvana, procesuiranje 114 osoba zbog droge, a policija je podnela krivične prijave za 151 krivično delo korupcije.

Na teritoriji PU Jagodine zabeleženo je oko šest odsto manje krivičnih dela, nego 2013. godine, bilo je manje prekršaja protiv javnog reda i mira, manje krađa, manje krivičnih dela nasilja u porodici, saopštila je Informativna služba PU Jagodine.
– U 2014. godini, od šest ubistava na teritoriji Pomoravskog okruga, rasvetljeno je pet a intenzivno se radi na rasvetljavanju i šestog i očekuju se rezultati – navodi se u saopštenju.

Zbog prekršaja protiv javnog reda, policija je podnela oko 2.500 prekršajnih prijava, a u oblasti suzbijanja svih oblika korupcije krivične prijave za 151 krivično delo, navodi policija i ističe da je procenat rasvetljenja krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem 65 odsto i bolji je nego godinu dana ranije.

– Teža krivična dela su rasvetljena u najvećem broju – stoji u saopštenju.
U odnosu na 2013. godinu smanjen je broj krivičnih dela laka telesna i teška telesna povreda i broj krivičnih dela nasilja u porodici. Smanjen je i broj krađa, a 74 odsto ih je rasvetljeno.

– Posebna pažnja je posvećena radu na suzbijanju krivičnih dela u vezi sa opojnim drogama i vršene su zaplene svake nedelje, a 114 osoba je procesuirano.

Intenzivno se radilo na otkrivanju poreskih krivičnih dela od strane lica koja u kraćem vremenskom periodu ostvaruju veliki promet preko tekućeg računa i koja u gotovom novcu podižu velika novčana sredstva, navodi se u saopštenju.

Kada je reč o akciznoj robi, u saopštenju se navodi da je zaplenjeno 355 kilograma duvana i 125 boksova cigareta bez akciznih markica u vrednosti od oko 600.000 dinara, a podneto je 18 krivičnih prijava protiv 18 osoba za 17 krivičnih dela nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima.

Policija ističe da je u vaspitno obrazovnim ustanovama zabeležen pad krivičnih i prekršajnih dela za 6,5 odsto. Najveći broj krivičnih dela je bio iz oblasti “protiv imovine”.

U Pomoravskom okrugu, pripadnici policije održali su 99 predavanja vezanih za bolest zavisnosti i prevencije u osnovnim i srednjim školama i obavili više rzgovora sa roditeljim dece zavisne od psihoaktivnih supstanci u cilju pružanja pomoći, ističe se u saopštenju.

Navodi se i da je bilo manje saobraćajnih nezgoda za 6,6 odsto, ali sa više nastradalih lica i manjim broj poginulih.

U saopštenju se upozorava da je “najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda bila prevelika brzina s obzirom na saobraćajne uslove”.

Utajen porez 52 miliona dinara
– Policijski službenici u Jagodini, samostalno i u saradnji sa Odsekom poreske policije, otkrili su 39 poreskih krivičnih dela, gde je pored pričinjene štete drugim licima, pričinjena i šteta budžetu Republike Srbije, na ima poreskih obaveza. Ukupan iznos utajenih javnih prihoda otkriveni krivičnih dela je 52 miliona dinara – ističe se u saopštenju.

Tanjug

Prethodni tekstDODIĆ U ANTALIJI GLEDA MLADE
Sledeći tekstU JAGODINU STIŽU ITALIJANI MLEKADŽIJE! VIDEO

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime