U JAGODINU STIŽU ITALIJANI MLEKADŽIJE! VIDEO

0

Predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma i predsednik Upravnog odbora i vlasnik italijanske kompanije za proizvodnju mleka i mlečnih prizvoda INALPI, Amborogio Invernizzi, dogovorili su danas, u sedištu te kompanije u gradu Kuneo na severu Italije, da se dogovor o izgradnji fabrike te italijanske kompanije u Jagodini postigne krajem februara ili početkom marta ove godine u Jagodini.

“ U Jagodini već rade pet italijanskih investitora, od kojih su tri već otvorila fabrike u jagodinskoj industrijskoj zoni i rade i zapošljavaju oko 1000 radnika. Nijedan italijanski invesititor nije napustio ni Jagodinu ni Srbiju uopšte i to je razlog više da imate poverenje u naš grad. U Srbiji postoji politička stabilnost, a kada postoji politička stabilnost onda postoji i ekonomska stabilnost “ izjavio je u razgovoru sa svojim domaćinom Marković i naglasio da bi izgradnjom te fabrike oko 5000 poljoprivrednih proizvođača, odnosno porodica u Pomoravskom okrugu našlo posao.

“Oko 90 odsto štala je sada prazno u Pomoravskom okrugu, ali bi vašim dolaskom vrlo brzo bile popunjene i imali bi dovoljno mleka za potrebe fabrike INALPI “ kazao je Mraković.

Predsednik Upravnog odbora kompanije INALPI, Amborogio Invernizzi, izjavio je, da će sa svojim timom doći u Jagodinu i tada }e doneti konačnu odluku o izgradnji fabrike u Jagodini. “ Moj tim je bio u Jagodini i sve su ocene pozitivine i verujem da ćemo ući u realizaciju ovog posla “ reako je Invernizzzi.

Kompanije INALPI je imala u 2014. godini promet od 130 000 000 evra, proizvodi osam vrsta sireva i mleko u prahu.

Petočlana delegacija grada Jagodine, na čelu sa predsednikom Skupštine grada Jagodine, Draganom Markovićem Palmom, obišla je danas fabrički kompleks INALPI u gradu Kuneo blizu Torina, a obišli su i jednu farmu sa kravama muzarama, čiji vlasnik posluje upravo sa kompanijiom INALPI. Marković je rekao da svi članovi delegacije Jagodine, njih pet , sami sebi plaćaju troškove puta i nijedan dinar za dnevnice nije za ove svrhe otišao iz buddžeta grada.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime