Dve promocije u jagodinskoj biblioteci

0

Jagodinska biblioteka u svojoj konstantnoj misiji podrške i promovisanja zavičajnih autora otvara sezonu predstavljanjem dve knjige koje su već privukle pažnju čitalaca u Pomoravskom okrugu. Reč je o knjizi „Dnevnik belog anđela“ autorke Ljilje Ristić i knjige „Zmijski zagrljaj“ već renomiranog i intrigantnog pisca Nenada Necića.

U utorak, 12. aprila u 17.30 časova u sali Narodne biblioteke u Jagodini biće održana promocija knjige „Dnevnik belog anđela“ autorke Ljilje Ristić u kojoj ona, kroz prizmu lične tragedije saopštava univerzalne istine. O knjizi će govoriti autorka, a moderator će biti Jasna Milošević sa Odeljenja za kulturno-obrazovne programe i podsticanje čitanja jagodinske biblioteke.

U četvrtak, 14. aprila u 17.30 časova u biblioteci će biti predstavljen roman „Zmijski zagrljaj“ autora Nenada Necića, inače zamenika višeg javnog tužioca u Jagodini. O romanu će, osim autora, govoriti Bogdan Panajotovski, predsednik Književnog kluba „Olovče“ iz Svilajnca i dr Anđela Micić Marjanović, doktor umetnosti. U programu učestvuje i hor “Svilen glas” iz Svilajnca.

Po rečima recenzenta, književnika Radomira Andrića, roman „Zmijski zagrljaj“ ima uporište u životu manje urbanizovane sredine, u unutrašnjosti Srbije. “Tu se, pored života, nazire i nešto zatajno, bez čijeg uticaja, posebno usponi i padovi pojedinaca, ne bi zadobili univerzalnija značenja, a samim tim i motivsku opravdanost oslikavanjem određenih likova, na svakidašnjoj pozornici i u neprestanom nadmetanju istine i licemerja.”

Svakako, čeka nas uzbudljiva nedelja u Narodnoj biblioteci u Jagodini, a nadamo se da će ovoga puta dve književne laste najaviti bogato kulturno proleće u Jagodini.

Milun Vasić

Odeljenje za kulturno-obrazovne programe

i podsticanje čitanja

Prethodni tekstDragan J. Vučićević osuđen zbog uvreda upućenih novinarki Žaklini Tatalović
Sledeći tekstUhapšen francuski državljanin – vozio 234 km na sat

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime