DS: OVO JE NAJGORA VLAST U ISTORIJI NOVOG SADA

0

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas ostavku aktuelne gradske vlasti Novog Sada na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem iz Srpske napredne stranke i ocenila da je to najlošija gradska vlast od oslobođenja grada 1944. godine do danas

„Sadašnja gradska vlast je najgora vlast u Novom Sadu od oslobođenja grada 1944. godine i tu žalosnu činjenicu ne može sakriti nijedna laž ili uvreda na račun Demokratske stranke i njenog predsednika“, navodi se u saopštenju novosadskog odbora DS-a.

Ta stranka je oštro kritikovala rukovodstvo Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija, jer nije bilo u stanju da u prošloj godini utroši ukupno 865 miliona dinara predviđenih za ulaganja u razvoj vodovodne i kanalizacione mreže.

„To nesumnjivo ukazuje na to ko je kriv i za nedavnu poplavu, kada je gotovo čitav grad bio pod vodom čim je pala prva jača prolećna kiša“, piše u saopštenju.

DS je naveo da je JKP Vodovod i kanalizacija u 2014. utrošio samo 28,41 odsto sredstava predviđenih za investicije u vitalnim tehničkim sistemima i ocenio da to „na više nego ubedljiv način pokazuje koliko je gradska vlast nesposobna i nezainteresovana za razvoj grada“.

„Ovo preduzeće u prethodne tri godine jedini rast beleži upravo u rashodima za tekuće poslovanje, na kojim jedino može i treba da se štedi“, navodi se u saopštenju. ; ;

DS je podsetio da je aktuelna gradska vlast u prethodne tri godine u JKP Vodovod i kanalizacija promenila četiri svoja direktora, ali je „svaki od njih bio gori od svog prethodnika“.

Beta

Prethodni tekstCENE NA ZELENOJ PIJACI U JAGODINI
Sledeći tekstEVRO 120.43

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime