NS, PSS, NOVA STRANKA, DSS I SDS SMATRAJU DA ROK ZA UGRADNJU VODOMERA TREBA PRILAGODITI MOGUĆNOSTIMA

0

Povodom Odluke o vodovodu i kanalizaciji broj 1471 donesene 09. 03. 2017. godine, kojom JP „Standard“ iz Jagodine obaveštava sve korisnike komunalnih usluga da su dužni da o svom trošku uvedu vodomere najkasnije do 30.06.2018. godine, prestavnici gradskih odbora u sastavu: Narodna stranka, Pokret slobodnih građana, Nova stranka, Demokratska stranka Srbije i Socijaldemokratska stranka donose sledeće Saopštenje:
„Ne slažemo se sa ovakvom Odlukom i smatramo je tehnički loše koncipiranom. Razumemo i ne osporavamo neophodnost ugradnje novih kontrolnih vodomera na vodovodnim instalacijama, ali se ne slažemo da gore navedeni krajnji rok bude do 30. 06. 2018. godine. Smatramo da paragraf o krajnjem roku iz Odluke treba izmeniti i prilagoditi ga finansijskim i tehničkim mogućnostima građana i drugih korisnika komunalnih usluga. Prilikom i nakon ugradnje novih kontrolnih vodomera mnogi od vlasnika privatnih stanova i drugih privatnih objekata će morati da renoviraju svoja kupatila jer na pojedinim mestima, naročito u starijim stambenim zgradama tehnička rešenja za nove ugradne vodomere podrazumevaju i grublje građevinske zahvate na vodovodnim instalacijama. Takođe, neki od korisnika komunalnih usluga, koji su u skorije vreme renovirali svoje stanove i kupatila biće dodatno izloženi velikim troškovima i opet će morati nakon ugradnje vodomera da renoviraju svoja kupatila, jer će prethodno renovirana kupatila biti praktično demolirana.
Kao odgovarajuće tehničko rešenje predlažemo da se Odluka o vodovodu i kanalizaciji izmeni i uskladi sa finansijskim mogućnostima korisnika komunalnih usluga, a što bi podrazumevalo da svaki od korisnika komunalnih usluga bude u obavezi da, prilikom renoviranja svoga kupatila u stambenom ili bilo kom dr. privatnom prostoru datom prilikom ugradi novi vodomer za čiju je ugradnju adekvatno propisana i donesena gore pomenuta Odluka o vodovodu i kanalizaciji“ navodi se u saopštenju.

Inače, do 30. juna 2018. god. sva domaćintva u Jagodini moraće o svom trošku da ugrade kontrolne vodomere. Javno preduzeće ,,Standard“ donelo je odluku da će nabavljati i ugrađivati vodomere po ceni od 5.500 dinara na deset mesečnih rata, putem računa za komunalne usluge. Za sve informacije, prijave i podnošenje zahteva, potrebno je doći lično ili pozvati broj telefona 0800/350-353.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime