ANA BRNABIĆ U VISOKO MEDICINSKOJ ŠKOLI, GRK JOJ IZMAMIO OSMEH POKLONOM

0

U Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija u Ćupriji Svečanom akademijom obeležen je Dan studenata, specijalni gost bila je Predsednice Vlade Republike Srbije, Ane Brnabić. Među gostima su se nalazili i Državni sekretari, narodni poslanici i mnogi drugi predstavnici državnih institucija. Nakon svečanog otvaranja farmaceutskog bloka, multimedijalne učionice, kompjuterske laboratojije i serverske sobe upriličen je i svečani deo ceremonije u amfiteatru Škole.

and_2539_resize
Okupljenim zvanicama i studentima obratio se direktor Vioke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji, dr sci. med. Hristos Aleksopulos, kao i predsednica Vlade.
Direktor je najavio planove za budućnost Škole, naglasivši da je škola nedavno postala i socijalno odgovorna ustanova tako što su umanjene školarine za socijalno ugrožene porodice, i porodice sa troje i više dece.
Ove godine na inicijativu Ministra odbrane i vojske Srbije Aleksandra Vulina, naša škola potpisaće ugovor o oslobađanju školarine dece poginulih boraca pirpadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i deca zaposlenih u Ministarstvu. Škola je donela odluku da pomognemo porodicama sa četvoro dece tako što će četvrtom detetu obezbediti besplatno školovanje u narednoj školskoj godini, porodicama sa troje dece smanjićemo školarinu za 20%. To će biti naš skromni doprinos porastu nataliteta. Trenutak je da takve mere preduzmu i druge državne i privatne institucije zato što bez dece nema ni budućnosti.

02-024_resize
Nakon govora Direktor je predsednici Vlade uručio prigodan poklon, njen portret koji je izradio akademski slikar Srećko Zdravković. Na ovakav gest predsednica Vlade nije ostala ravnodušna. Uz osmeh se obratila studentima, čestitala im Dan studenata i izjavila da su hrabri zato što su se prihvatili poziva koji je izuzetno težak i zahtevan, a sa druge strane jedan od najhumanijih. Izrazila je nadu da će mladi ostati u Srbiji, a da će Vlada dati sve od sebe da stvori što bolje uslove za život u našoj zemlji. U svom obraćanju, predsednica Vlade Republike Srbije, Ane Brnabić podržala je napore koje Škola ulaže u obrazovanje budućih zdravstvenih radnika.

and_2513_resize
Nakon toga promovisan je stručno informativni časopis Visoke medicinske škole „Zdravstveni radnik“, kao i prezentacija programa besplatanog informatičkog opismenjavanje građana.
U okviru obeležavanja Dana studenata organizovan je veći broj pratećih manifestacija kulturnog i humanitarnog karaktera, na studentskom humanitarnom bazaru, prikupljena sredstva biće namenjena domu za teža i teško obolela lica u razvoju u okviru manastira sveta Petka.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime