DRAGAN MILOŠEVIĆ POKLONIO 20 RAČUNARA OŠ „MILAN MIJALKOVIĆ“

0

Dragan Milošević, ugledni advokat iz Čikaga kupio je 20 računara za učenike Osnovne škole „Milan Mijalković“ u Jagodini koju je nekada i sam pohađao. Računari su stigli u pravom trenutku, jer je od ove školske godine nastava informatike obavezan predmet.

Dragan Milošević, nekadašnji đak škole, 1989. godine otišao je sa porodicom u Ameriku. Ovog leta na kratkom proputovanju kroz Srbiju, obišao je školu i poželeo da nešto daruje sadašnjim učenicima.

„Gospodin je bio na kratko kod nas, i izrazio je želju da pokloni nešto školi, pitao je šta je nama potrebno. Ja sam izrazila želju za kompjuterima ne nadajući se naravno ovolikom broju. Gospodin ima četvoro dece. Posebno zadovoljstvo mi je bilo što se supruga njegova bavi poslom našim, predaje španski i nemački jezik u jednoj čikaškoj školi. Što se tiče opremljenosti škole oni su na zavidnom nivou, ali što se tiče nastave, kvaliteti su na našoj strani“, kaže Vesna Milosavljević, direktorka škole.

Računari su, kažu u školi, stigli u pravi čas ,jer je od ove godine nastava informatike obavezna, a deset starih komjutera nije dovoljno da se nastava lako organizuje.

„Mi smo baš razmišljali ove godine kako ćemo da nastavu uopšte ostvarimo u svim razredima. Imamo i više odeljenja i nastava tehničkog i informatičkog se odvija u kabinetu i ovo je pravi pogodak za ovu godinu, kaže Dušica Dojčinović, nastavnica informatike.

Dragan Milošević kao darodavac, nije želeo medijsku pažnju. Čak je i kolektiv škole jedva stigao da mu na poklonu zahvali pre njegovog povratka u Čikago. Ipak za đake škole koji će koristiti nove računare on je primer uspešnog čoveka koji nije zaboravio prve korake u svom školovanju.

rts.rs

Prethodni tekstPALMINA FOTELJA I FOTELJE FUNKCIONERA NA PRODAJU U UTORAK U MALOJ SALI
Sledeći tekstU SUBOTU U PARAĆINU VLATKO STEFANOVSKI I „DEČJI KARNEVAL“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime