DR DRENOVAKOVIĆ: ZARAZILI SMO SE NA RADNOM MESTU – U BOLNICI U ĆUPRIJI

7
U ćuprijskoj bolnici stanje nije dobro. Svakog dana stižu izveštaji da je sve više lekara i medicinskih sestara pozitivno na korona virus. Juče je od posledica Covida preminuo dr Goran Ivanković. Iako štab za vanredne situacije na čelu sa predsednikom Opštine Ćuprija Ninoslavom Erićem ističe da se ovi lekari nisu zarazili na radnom mestu, struka ih demantuje. Dr Predrag Drenovaković, urolog u ovoj bolnici oštro odbacuje tvrdnje Erića.
 
„Nismo mi uvozni lekari ćuprijske bolnice. To je uvreda. Dr Goran Ivanković je iz Paraćina, radio je u Ćupriji tu se zarazio i zbog toga umro. Testiran je tek kada je lego na odeljenje, zbog simptoma i gušenja. Radio je pod temperaturom, ne zato što je hteo. Trebao je da bude sklonjen, zaštićen, kao i svi mi. Sedeli smo zajedno svako jutro. Pokojni dr Goran je predlagao da se naprave timovi pred dve i po nedelje, ali stav je bio da svaki dan svi dolaze na posao, jer nije bilo instrukcija iz ministarstva, kaže dr Drenovaković.   
Dr Drenovaković kaže da su lekari u Opštoj bolnici u Ćupriji ogorčeni. I sam dr Drenovaković je juče saznao d aje pozitivan na korona virus.
„Rezignirani samo takvim izjavama najodgovornijih ljudi u Ćupriji, mi nismo uvozni doktori, ne uvozimo koronu u Ćupriju, zarazili smo se na  radnom mestu. Posle testiranja dežurao sam 24 sata, terali su nas da radimo iako smo bili u direktnom kontaktu sa obolelim kolegama, to je asurd što se radi. Iako nam je kolega umro, koji je bio sa nama u sobi, moramo da radimo. Navodno da radimo dok ne stignu rezulati, koliko ćemo mi njih da zarazimo u krugu oko nas za to vreme? postavlja pitanje dr Drenovaković.
„Svi koji su imali direktan kontak sa zaraženim ili obolelim treba da idemo 28 dana u izolaciju, a to je masovno. Kolega iz sobe, operisali smo zajedno, šta da rade instrumentarke što su bili glava do glave. Ubacili ih u smene jer nema ko da radi. Na šta to liči, kaže dr Drenovaković.
Dr Drenovakovič i još lekara pozitivni su na koronu a uzeti su testovi još za 26 osoba. Predsednik Opštine Ćuprija Ninoslav Erić koji je i šef Kriznog štaba objavio je na svom fejsbuk profilu da niko od lekara nije zaražen na radnom mestu. Na konferenciji za medije koja je održana danas u Beogradu nije bilo reči o situaciji u bolnici u Ćupriji iako su novinari postavljali ovo pitanje. Sinoć je za Beograd u KBc „Dragiša Mišović“ prebačen dr Slobodan Gajić direktor ove bolnice koji je takođe pozitivan na korona virus. 
Na svojoj fejsbuk stranici predsednik Opštine Ćuprija Ninoslav Erić koji je i šef Kriznog štaba objavio je sasvim drugačiji podatak.

„Kako je moglo da se čuje na sednici Štaba za vanredne situacije, ova mera je direktna posledica sve jasnije indicije da je većina od devetoro medicinskih radnika – koji su zaraženi korona virusom – kontaminirana van radnog mesta“ napisao je Erić.

 
Prethodni tekstDIREKTOR BOLNICE U ĆUPRIJI POZITIVAN, PREBAČEN ZA BEOGRAD
Sledeći tekstĆUPRIJSKI LEKARI OGORČENI, STRUKA SMATRA DA SU NAPRAVLJENI PROPUSTI U POČETKU

7 KOMENTARA

  1. Bravo! Sama činjenica da je veliki dr Slobodan Gajic (direktor) dok je čekao rezultate briseva slobodno šetao po bolnici, upravnoj zgradi, čak davao izjavu za televiziju, govori KOLIKO JE ON NESPOSOBAN KAO DIREKTOR, KAO DOKTOR I KAO ČOVEK, umesto da bude u izolaciji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime