DO SUTRA UJUTRU SAOBRAĆAJCI MERE BRZINU KOJOM VOZITE! PAŽLJIVO!

0

Na teritoriji PU Jagodina akcija „Blic maraton“ biće sprovedena danas, 16. aprila od 06,00 sati do 06,00 sati narednod dana. Ova akcija podrazumeva tokom 24 sata, neprekidno merenje brzine kretanja vozila od strane saobraćajne policije.

Praksa evropskih zemalja, u kojima se ovakve akcije sprovode, je da u njih budu uključeni i građani, koji bi trebalo da ukažu koje su to lokacije na kojima, po njihovoj oceni, najčešće dolazi do kršenja propisa o brzini kretanja vozila u saobraćaju.

U skladu sa tom praksom, a imajući u vidu da je policija servis građana i da je otvorena za sve sugestije i predloge, Uprava saobraćajne policije poziva građane da najkasnije do 03. aprila 2015. godine, putem elektronske pošte ili telefona, saobraćajnoj policiji u područnim policijskim upravama, predlože mesta kontrole brzine kretanja vozila.

E-mail adrese i brojevi telefona saobraćajne policije po policijskim upravama dati su na sajtu Uprave saobraćajne policije, na stranici „kontakt“, (http://prezentacije.mup.gov.rs/usp/Elektronska%20posta/Elektronska%20posta.html).

Tokom akcije biće angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine kretanja kojima raspolaže saobraćajna policija – ručni radari, radari u sistemima video nadzora i uređaji za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, tzv. „presretačima“.

Uređaji će beležiti video snimke i fotografije vozila koja se budu kretala brzinom većom od dozvoljene, nakon čega će vozači biti zaustavljani i sankcionisani za učinjeni prekršaj.

Ukoliko vozač koji prekorači brzinu ne bude zaustavljen na mestu kontrole, vlasniku vozila će biti dostavljena verodostojna isprava o prekršaju sa pozivom da plati propisanu kaznu ili da nadležnoj organizacionoj jedinici MUP-a dostave podatke o licu koje je učinilo prekršaj.

Sugestije građana biće uzete u obzir prilikom usmeravanja radarskih patrola.

Nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozila je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda, a posebno saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama. Naučna istraživanja širom sveta su pokazala da se smanjenjem brzine kretanja vozila za samo 1 km/h, rizik od nastanka saobraćajne nezgode sa nastradalim licima smanjuje za oko 3 odsto.

Prethodni tekstU UBISTVO PANTIĆA BILI UMEŠANI SINDIKATI I RUKOVODIOCI JAGODINSKE PIVARE?
Sledeći tekst„ZLATNI ORFEJ“ LJUBIVOJU RŠUMOVIĆU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime