U UBISTVO PANTIĆA BILI UMEŠANI SINDIKATI I RUKOVODIOCI JAGODINSKE PIVARE?

0

Istraga ubistva novinara iz Jagodine Milana Pantića došla je do novih dokaza o telefonskoj komunikaciji bivših sindikalnih lidera i nekadašnjeg rukovodstva Jagodinske pivare, prenose beogradski mediji navodeći da je između njih postojala sumnjiva veza.

PANTIC
Još nerazjašnjeno ubistvo novinara: Milan Pantić

“Novootkrivena telefonska komunikacija je bila intenzivna pred ubistvo Pantića, kao i na sam dan zločina. Otkrivena su neka nova imena, i to ljudi iz sindikata Jagodinske pivare, povezanih sa nekadašnjim rukovodstvom. Za njih se sumnja da imaju veze sa mučkim napadom na Pantića“, naveo je izvor “Blica” blizak istrazi.

Bivši lideri sindikata Jagodinske pivare, najverovatnije, imaju saznanja o ubistvu novinara Milana Pantića, saznaju „Novosti“.

Taj list navodi da je istraga došla do informacija da su tadašnji čelnici boraca za radnička prava bili tesno povezani sa rukovodstvom fabrike, čak i posle njihove smene, i da poseduju informacije ključne za rasvetljavanje ubistva dopisnika „Novosti“ iz Jagodine juna 2001. godine.

Pantić je nekoliko meseci pre ubistva objavio seriju tekstova o mahinacijama u Jagodinskoj pivari – počev od mućki u postupku privatizacije do nestanka ogromnih količina ovog flaširanog alkoholnog pića.

Upućeni u ovaj slučaj navode da je više nego simptomatična povezanost bivših sindikalnih lidera i nekadašnjeg rukovodstva pivare. Sumnja se da ih i danas povezuje ista stvar, a to je – istina o Pantićevoj smrti.

O sumnjivoj povezanosti čelnika fabrike i njihovog sindikata u to vreme mogao bi dosta da ispriča D. T. koji se duže vreme u Nemačkoj, čije je državljanstvo u međuvremenu dobio.

„D. T. je bio jako blizak sa jednim od direktora Jagodinske pivare. Viđali su ih često kako se sastaju u novosadskom hotelu Park. U tom gradu je bilo veliko skladište jagodinskog piva. Intenzivno su se družili od 1998. pa sve do Pantićeve smrti“, navodi izvor „Novosti“ i dodaje da je ubijeni novinar, baš, u tom periodu pisao seriju tekstova o zloupotrebama u Jagodinskoj pivari.

Upravo njega su „neki“ svedoci označili kao lice direktno odgovorno za smrt novinara. I iako policija i tužilaštvo duže od godinu dana pokušavaju da ga ispitaju, iz nekog razloga Nemačka im to onemogućava.

Novosti preciziraju da je S. K. u svojoj izjavi srpskoj policiji tvrdio da je Pantić ubijen po nalogu jednog od rukovodilaca Jagodinske pivare i pomenuo D. T. kao direktnog izvršioca zločina.

S druge strane D. T. je preko nekih posrednika optužio S. K. kao ubicu.

„Ubica je tu negde među njima. O svemu tome dosta znaju bivši sindikalni lideri pivare u Jagodini“, tvrde „Novosti“ čije je novinar ubijen pre 14 godine, a istraga o tom ubistvu i dalje „tapka u mestu“.

Pantić je ubijen 11. juna 2001. godine sa udarcima tupim predmetom po glavi na ulazu u zgradu u kojoj je živeo u Ulici Branka Radičevića u Jagodini.

Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime