DIREKTOR SNS NAPRASNO SREĐUJE DVORIŠTE ŠKOLE U KAMPANJI, KORISTI EPS I KRŠI ZAKON

0
 
Četiri godine direktor škole u Potočcu, Radiša Jovičić nije stigao da zameni reflektore na igralištu škole u Raševici iako su od njega to tražili i građani i roditelji dece koja pohađaju školu i savet mesne zajednice i opštinske službe. Međutim, u kampanji se „razvrednio“ pa organizovao stranačko sređivanje, a da stvar bude još gora, koristio je i kapacitete, mašine i radnike Elektrodistribucije Srbije. 
 
„Posle četiri godine nerada „dosetio se“ da organizuje „akciju“ SNS. Na ovaj način direktno je prekršio (ponovo) više zakona, pre svega Zakon o osnovama obrazovanja i vaspitanja. Zbog organizovanja stranačke akcije u školi direktor mora da bude smenjen. Nije njemu ovo prvo kršenje zakona. Protiv njega je i Republička prosvetna inspekcija podnela prijavu, a svi smo u Raševici gledali kako se vozaju on i članovi njegove familije službenim automobilom pa čak idu i na vašar. Direktor škole četiri godine ne može da promeni reflektor da deca mogu da koriste teren, da ne budu u mraku?? Pa kakav je to direktor? Čekao kampanju i izbore da dođu stranački pajtosi da se slikaju i hvale po internetu kako su oni sredili školu? Neprilično i prilično tužno ko su direktori srpskih škola“ kažu poznavaoci prilika u Paraćinu, a meštani Raševice.
 
Da stvar bude još gora u „akciji“ je korišćeno i vozilo Elektrodistribucije. Ako je škola pozvala ovo vozilo – to će biti dokaz da je direktor organizovao stranačku akciju, zbog čega bi morao da bude smenjen i otpušten. Ako je Elektrodistribucija došla na poziv SNS, po novom zakonu o javnim preduzećima stvar je još gora, jer mora biti razrešen direktor ovog javnog preduzeća po članu 49. zakona:
 
„Član 49
 
Direktor se razrešava pre isteka perioda na koji je imenovan ukoliko:
(1) ako koristi resurse javnog preduzeća za promociju političkih stranaka, odnosno političkih subjekata, pod čime se posebno podrazumeva korišćenje službenih prostorija, vozila i inventara javnog preduzeća bez naknade,
(4) ako mu je bilo poznato da zaposleni ili angažovani po drugom osnovu u javnom preduzeću koristi resurse javnog preduzeća za promociju političkih stranaka, odnosno političkih subjekata ili vrši pritisak na druge zaposlene i radno angažovane u vezi sa podrškom političkim subjektima ili kandidatima na izborima, a nije preduzeo radnje za koje je nadležan da to spreči.
 
Nadležni u Opštini Paraćin poveli su postupak za smenu direktora škole u Potočcu.
 
Jovičić nema dobar odnos sa medijima i kada ga pozovu novinari prilično je neljubazan i ljut, pa je prošli put kada su ga zvali novinari lokalnih i nacionalnih portala pokazao čak i određen stepen nekulture. Nije hteo da odgovara na postavljena pitanja, pozivao je novinare da „dođu“ i na kraju prekidao vezu. Ovakvo ponašanje direktora jedne prosvetne ustanove svakako baca ružno svetlo na školu kojom rukovodi, na Ministarstvo prosvete koje ga je postavilo na to mesto i na celu opštinu. 
 
„Pokušaj našeg portala da postavi pitanje direktoru Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Potočcu, Radiši Jovičiću,  zbog čega i sa kojim ciljem protivzakonito koristi svoje učenike da sa aktivistima SNS uređuju prostor škole osujetilo je njegovo odbijanje da razgovara sa novinarima. Nakon što se javio, rekao je da sačekamo da uključi zvučnik i snimanje poziva jer, kako je dodao, ne daje odgovore preko telefona jer ne zna koga zove, pozivajući nas da, ukoliko imamo pitanje za njega, dođemo u školu. Mi smo još jedanput pokušali da ga podsetimo da je on direktor škole i da je njegova obaveza da odgovara na pitanja koja se tiču đaka škole čiji je direktor, budući da mu je to u opisu radnog mesta, na šta je on rekao kratko „sve najbolje“.“ navodi Direktno.rs
 
Prethodni tekstNEMAČKA KOMPANIJA „FISCHER AUTOMOTIV“ PLANIRA OTVARANJE POGONA U JAGODINI
Sledeći tekstAGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE – JAVNI RESURSI SE NE SMEJU KORISTITI U KAMPANJI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime