AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE – JAVNI RESURSI SE NE SMEJU KORISTITI U KAMPANJI

0

Agencija za borbu protiv korupcije apeluje na političke subjekte i nosioce javnih funkcija da odgovorno koriste svoja ovlašćenja u toku predizborne kampanje i napominje da sadržaji koji se objavljuju na internetu podleže sankcionisanju, ukoliko Agencija utvrdi da je došlo do kršenja zakona.

„Kako je zakonom propisano, javni resurs je svaka nepokretnost, pokretna stvar i svako drugo dobro koje je u javnoj svojini, odnosno u drugom obliku svojine koje koriste organi Republike Srbije, autonomne pokrajine, jedinice lokalne samouprave, javna preduzeća, privredna društva, ustanove i druge organizacije čiji je osnivač, odnosno član Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave“, istakli su oni u saopštenju.

Izborno pravo, kao opšte i jednako za sve punoletne građane, predstavlja ustavnu kategoriju. U tom smislu, istakli su oni, jasna i nedvosmislena podrška političkim subjektima koji učestvuju na izborima je dozvoljena i legitimna, ali korišćenje javnih resursa u tu svrhu je izričito zakonom zabranjeno.

„S obzirom na to, ukazujemo na činjenicu da je politička promocija subjekata koji učestvuju na izborima, sa internet stranica (web sajtova), naloga i preko sredstava koja su u vlasništvu državnih organa, zloupotreba javnih resursa“, kaže se u saopštenju.

Agencija je pozvala funkcionere i političke subjekte na poštovanje izbornih propisa, kao i na odgovorno ponašanje prema građanima, koje se ogleda i u pravilnom korišćenju društvenih mreža i aplikacija.

Danas.rs

Prethodni tekstDIREKTOR SNS NAPRASNO SREĐUJE DVORIŠTE ŠKOLE U KAMPANJI, KORISTI EPS I KRŠI ZAKON
Sledeći tekstPALMA: BUDUĆNOST JE SA PROVERENIM LJUDIMA SA REZULTATIMA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime