DEPILACIJA ŠEĆERNOM PASTOM

0

Kada je reč o depilaciji, znamo da sve žene tragaju za najboljim rešenjem koje će dati fantastične rezultate. Znate šta? Sigurni smo da smo upravo to i pronašli. Persijski metod za uklanjanje dlačica, poznat kao „sugaring“ je oduševio sve pripadnice lepšeg pola. Probajte ga i vi!

Uklanjanje neželjenih dlačica je stvar koja se radila vekovima unazad. Dok su laseri, brijanje i depilacija voskom moderna rešenja za uklanjanje dlaka, davne 1900. godine p.n.e, ljudi su imali svojevrstan metod koji u poslednje vreme postaje sve popularniji kod nas : šećer! Šečer se koristio za uklanjanje dlaka na licu i telu, u postupku koji se zvao sugaring. A sada je ovaj proces doživeo veliki comeback…

Šećerna pasta predstavlja alternativu depilaciji voskom. Pasta se sastoji od kombinacije šećera, soka od limuna i vode. Ona ne sadrži hemikalije i prirodno je antialergijsko sredstvo, što je odlična opcija za osetljivu kožu. Takođe je veoma higijenska, jer ne postoji mogućnost razvijanja i razmonožavanja bakterija.

Primena ove metode depilacije je prilično jednostavna. Za razliku od voska, ona se vrši bez upotrebe trake. Sve što je potrebno jeste jedna loptica pomešanih sastojaka i rukavica.

Depilacija se vrši tako što se zagreje mešavina ovih sastojaka, na temperaturi tik nešto više iznad sobne temperature. Pasta se primenjuje na kožu u suprotnom smeru rasta dlačica. Na taj način, pasta uspeva da dopre do same folikule dlake. Tada se šećerna pasta trza (povlači) u prirodnom smeru rasta dlačica. Treba povući naglo i jako, kako biste dlačice otkinuli zajedno sa folikulom dlake tj. korenom.

Upravo ovaj metod povlačenja ima brojne koristi koje ćete brzo primetiti. Pošto su dlake uklonjene u istom pravcu kao i prirodan rast dlačica (za razliku od depilacije voskom, koja vuče dlaku u suprotnom smeru od prirodnog rasta) nelagodnost i bol pri trzanju je znatno manja. Zato je ovaj metod mnogo blaži i prijatniji. Takođe, proizvodi od voska su napravljeni od smole koje prianjaju uz vašu kožu, tako da kada otkinete traku sa voskom, vi takođe vučete i kožu.

Proizvodi na bazi šećera nezahvataju žive ćelije kože, već samo odstanjuju mrtve. Tako da depilacijom šećernom pastom, vi ne vučete kožu (što smanjuje otok i crvenilo) već zapravo pilingujete mrtve ćelije kože. Rezultat je meka i glatka koža.

Zvuči odlično, zar ne? Čak su i rezultati veoma dobri, jer nećete imati potrebu da se ponovo depilirate oko šest nedelja.Postoji samo jedno upozorenje. Iako šećerna pasta dobija na popularnosti, ona još uvek nije toliko široko rasprostranjena kao obična depilacija pa za sada imate uglavnom samo home varijantu.

Tekst priredila: Kristina Milošev  

http://www.elle.rs/lepota/beauty-vodic/13527-secerna-pasta-drevni-persijski-metod-za-depilaciju.html

Prethodni tekstU SUBOTU U AKVA PARKU REVIJA SPORTA I LEPIH TELA
Sledeći tekstDO SADA SE OKO 7.000 GRAĐANA JAVILO ZA VAUČERE, UGLAVNOM PENZIONERI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime