DELEGACIJA EU U POSETI PARAĆINU

0

Zamenica šefa Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, Mateja Norčič Štamcar, posetila je zajedno sa 19 zamenika i zamenica ambasadora evropskih država, opštinu Paraćin. Delegacija je posetila projekte koje u ovoj opštini finansira Evropska unija, a koji doprinose razvoju infrastrukture, prevenciji od poplava, podsticaju konkurentnosti lokalnih ekonomija i otvaranju novih radnih mesta, kao i unapređenju socijalne inkluzije.
-EU pomoć Paraćinu koja je sada realizovana po vrednosti prevazilazi sve ono što smo ranije dobili države. EU je pružila podršku izgradnji infrastrukture u Paraćinu. Izgrađena je nova saobraćajnica od 600 metara sa komunalnom infrastrukturom, otvoren je novi blok parcela za ulaganja. To smo uradili zbog toga što je svo zemljište u Industrijskoj zoni prodato. Imamo 20 investitora. Gradićemo Industrijski park za potrebe švedske kompanije Rimaster, na osnovu pisma o namerama koje su nam uputili. Po njihovim rečima narednih godina treba očekivati upošljavanje do 1.000 radnika. U narednih 5,6 godina uz Rimaster očekujem da imamo od 30 do 40 malih i srednjih kompanija u toj zoni. To znači da će ova zona uz ćuprijsku biti tačka najvećeg zapošljavanja u Pomoravlju narednih godina, rekao je Paunović i dodao da EU finansira druge projekte u tom gradu u vrednosti preko 4 miliona evra, a tu je pre svega reč o novom sistemu odbrane od poplava, rekao je Paunović.
Delagacija je sa predsednikom opstine Sašom Paunovićem obišla Industrijsku zonu „Zmič” čije je infrastrukturno opremanje podržala Evropska unija kako bi se unapredili uslovi za nove investicije. U industrijskoj zoni posetili su preduzeće „Natura Gusto” koje je uz bespovratna sredstva EU nabavilo novu opremu u okviru podrške mikro i malim preduzećima i konkurentnosti lokalne provrede.
Tokom posete, zamenice i zamenici ambasadora su sa rukovodstvom opštine Paraćin razgovarali o razvojnim prioritetima i potrebama.

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekstAsfaltirano naselje Cara Dušana u Paraćinu
Sledeći tekstPALMA : SVE OSIM SRPSKE LISTE JE OVK

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime