DELAGACIJA INTERNACIONALNE POLICIJSKE ASOCIJACIJE U JAGODINI

0

Internacionalna policijska asocijacija (IPA) održaće danas u Jagodini, 11. generalnu skupštinu, na kojoj će učestovati policajci 12 zemalja, a skupštinu će otvoriti predsednik IPA Sekcije Srbija Nebojša Pantelić.

Policajci iz Rusije, Grčke, Češke, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Poljske, BiH, Rumunije, Crne Gore, Albanije i Republike Srpske, stigli su u Jagodinu.

5 6 7 8

Policjaci su u Policijskoj upravi u Jagodini razgledali izložbu policijskih uniformi i amblema.

Pantelić je na otvaranju Skupštine, gradu Jagodini, i domaćinu sednice IPA Regije Pomoravlje, uručio povelju.

Policijske delegacije su u zgradi Policijske uprave u Jagodini razgledale veoma izložbu policijski uniformi, opreme i amblema, a tokom dana u planu domaćina je da poste i Turističko kompleks „Djurđevo brdo“, Akva park, Muzej voštanih figura, Zoo vrt…

– „IPA je najveća i najstarija policijska asocijacija ima 800.000 članova iz 67 država celog sveta, osnovana 1.januara 1950. godine“, izjavio je Tanjugu Pantelić.

IPA je zasnovana na principu čije temelje čine odredbe univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, donete 10. decembra 1948. godine od strane Generalne skupštine UN, napomenuo je on.

Registrovana na temelju svojih ciljeva pri UN, Saveta Evrope, Organizacije američkih država sa savetodvanim statusom kao međunarodna organizacija koja održava operativne veze sa UNESCO i Europolom, dodao je Pantelić.

Cilj IPA, objasnio je Pantelić je posticanje i razmena profesionalnog iskustva, podsticanja prijateljstva policajaca između zemalja članica, poboljšanje odnosa između policije i javnog mnenja, posticanje socijano humanitarnih aktivnosti, kulturno sporstke saradnja…

Prethodni tekst„LEGENDE“ I „GARAVI SOKAK“ U IZLETIŠTU POTOK
Sledeći tekstDANAS MESTIMIČNO OBLAČNO, MOGUĆA KIŠA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime