DEČJA SCENA GRADSKOG POZORIŠTA DONELA GRADU DEVET NAGRADA

0

Gradsko pozorište Jagodina donelo je gradu sedam nagrada stručnog žirija plus dve specijalne nagrade i to za najbolju predstavu u celini, dve nagrade za najbolju režiju, nagradu za autorsku muziku, specijalnu nagradu za glumačko ostvarenje, diplome, pohvale i dobre kritike.

ti ili ja

Gradsko pozoriste Jagodina je prošle nedelje učestvovalo na dva festivala dečjeg dramskog stvaralaštva, „Vragolaste pozorištarije“ u Smederevskoj Palanci 17. septembra i „Ti ili ja“ u Srpskoj Crnji 21. septembra predstavom „Kad je džungla nek je sa muzikom“. Apsolutni pobednik oba festivala je, po oceni stručnog žirija, predstava dečje scene GPJ-a “ Kad je džungla nek je sa muzikom“ koja je proglasena za najbolju predstavu u celini i u Palanci i u Srpskoj Crnji.

Nagrada za najbolju režiju pripala je reditelju ove predstave, Petru Mitiću, po oceni stručnog žirija oba festivala. Darko Konstatinović, poznati jagodinski kompozitor, dobio je nagradu za najbolju autorsku muziku na festivalu „Vragolaste pozoristarije“ u S. Palanci, a mlada glumica dečje scene GPJ-a, Vedrana Mitrović, specijalnu nagradu stručnog žirija za glumačko ostvarenje na istom festivalu. Vedrana Mitrović je takodje dobila i diplomu za glumačko ostvarenje u samoj predstavi. Mladi glumac dečje scene GPJ-a, Darko Raadomirović, dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu po oceni stručnog žirija festivala „Ti ili ja“ u S. Crnji, dok je dečji žiri istog festivala dodelio knjigu Matiji Milanoviću za glumačko ostvarenje.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime