DECA I OVE GODINE O TROŠKU GRADA NA LETOVANJE U CRNOJ GORI I GRČKOJ

0

Maturanati srednjih škola i učenici osnovnih škola koji su završili osmi i četvrti razred letovaće i ove godine o trošku Skupštine grada Jagodine u Grčkoj i Crnoj Gori

U Grčkoj i Crnoj Gori, i ovog leta o trošku Skupštine grada Jagodine, letovaće oko 3.000 učenika, maturanata srednjih škola i učenika osnovnih škola koji su završili osmi i četvrti razred, izjavio je danas Tanjugu načlenik Odeljenja za društvene delatnosti Skupštine grada Marinko Kikli

Osnovci će letovati u mestu Buljarice u Crnoj Gori, a srednjoškolci u Paraliji u Grčkoj, precizirao je Kiklić.

Učenici osnovnih škola letuju po sedam dana, a matruranti srednjih škola po pet dana, po grupama, a prve grupe krenuće u junu, kada zavisi od škola i obaveza učenika, dodao je on.

„Sve je spremno, kompletna logistika, da letovanje prođe u najboljem redu, odabrani su vaspitači, lekari, obezbeđenje, organizatori, upravnici smena, deca će imati kompletan monitoring 24 sata i ni u jednom trenutku neće biti prepuštena bilo kakvim slučajnostima“, rekao je Kiklić i dodao da je bezbednost posebno usmerena na osnovce.

Kiklić je podsetio da Skupština grada besplatna letovanja za ovu kategoriju osnovaca organizuje 12 godina, a za srednjoškolce deset.

„Na početku ovog projekta, činjenice su bile poražavajuće, više od polovine školske dece, pre svega osnovaca, a bilo je dosta i među srednjoškolcima, nije umelo da pliva, 60 odsto ih nikada nije bilo na moru, a preko 80 odsto nije putovalo van Srbije“, rekao je Kiklić.

Situacija je sada mnogo bolja, ocenio je Kiklić i napomenuo da ne treba zanemariti ni dimenziju druženja i poznanstva koja se stvaraju na ovakvim letovanjima.

Za proteklih deset godina na ovaj način o trošku budžeta grada letovalo je preko 30.000 đaka Jagodine, ocenio je Kiklić.

Tanjug

FOTO Novi put

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime