DAN ŽALOSTI, NEMA ZABAVNOG PROGRAMA, KONCERATA I FILMOVA

0

U Srbiji je danas Dan žalosti zbog pogibije sedam osoba, među kojima i jedna beba, u padu helikoptera. U Jagodini nema projekcija filmova u Kulturnom centru kao ni ostalih zabavnih sadržaja.

U udesu helikoptera stradali su pripadnici Vojske Srbije major Omer Mehić, kapetan Milovan Đukelić, Nebojša Trajić i Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić i anestetičar Miroslav Veselinović iz Novog Pazara, kao i beba iz porodice Ademović.

Zakonom o Danu žalosti predviđeno je da zastave budu spuštene na pola koplja, kako na državnim institucijama tako i na sportskim i kulturnim manifestacijama i da se nastradalima oda pošta minutom ćutanja.

Prema Zakonu, mediji su dužni da usklade programe i da umesto humorističkih, zabavnih, folklornih i drugih emisija sa zabavnom i narodnom muzikom, emituju muziku i emisije prikladne Danu žalosti.

Za vreme Dana žalosti na javnim mestima, u kafićima, restoranima i drugim lokalima zabranjeno je emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera.

N1

Prethodni tekstSTIGLE PETOVALENTNE VAKCINE
Sledeći tekstCECA BOJKOVIĆ PRIMA NAGRADU U JAGODINI PA IDE NA OPERACIJU OKA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime