DAČIĆ: SPREMNI SMO DA NASTAVIMO SARADNJU SA SNS

0

Predsednik Socijalističke partije Srbijei mnistar inostranih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da nije u pitanju da li će koalicija SPS – JS ući u buduću Vladu, već da li će nastaviti saradnju sa SNS, a ona je, kako je rekao, spremna za nastavak saradnje.

„Smatramo da je to u najboljem interesu, obostranom, jer time naša partija i koalicija doprinosi stabilnosti, a uspeha Srbije nema bez političke stabilnosti“, rekao je Dačić Tanjugu.

U Končarevu kod Jagodine, gde je prisustovao osveštenju seoske crkve, Dačić je izjavio novinarima, da će druga runda razgovora o vladi biti nastavljena kada to mandatar Aleksnadar Vučić odluči, a da se to,  očekuje sledeće sedmice.

Dačić je rekao i da je koalicija SPS-JS apsolutno saglasna sa programom buduće vlade koji im je izložio mandatar tokom prvih konsultacija, tokom kojih su on i lider JS Dragan Marković Palma izneli svoje viđenje prioriteta.

„Premijer nas je upoznao i sa situacijom kada je u pitanju međunarodni položaj Srbije, ali i rekao da želi da Vlada funkcioniše kao jedan tim da budu svi posvećeni tom cilju i da u tom smislu, svi zajedno dele odgovornost“, preneo je Dačić.

Dačić je ocenio i da su tokom četvrogodišnje koalicije sa SNS postignuti dobri rezultati kao i da je „Srbija danas 2016. godine veoma drugačija nego što je bila 2012.godine, u pozitivnom smislu“.

On je ocenio da je došlo do stabilizacije ekonomskih pitanja, do konsolidacije finansija, kao i da je međunarodni položaj Srbije
daleko bolji nego što je bio.

„Napravili smo iskorak u oblasti evropskih integarcija, unapredili odnose sa Rusijom i Kinom“, istakao je Dačić.

„Ako mogu da kažem slikovito, došli smo u situaciju kada smo izronili, glava nam je iznad vode, ali zato mislimo da je Srbiji potrebna politička stabilnost, da bi se svi ti ciljevi koje je premijer postavio do 2020. godine ostvarili i zato smatramo da je sasvim logično da možemo da nastavimo tu saradnju“, rekao je Dačić.

On je napomenuo i da u prvim konsultacijama nije bilo razgovara o funkcijama ni o resorima.

„Razgovarali smo o potencijalnoj saradnji, a razgovori će biti nastavljeni kada to premijer bude odlučio, a rekao je da će to biti sledeće nedelje“, zaključio je Dačić.
(Tanjug)

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime