CRVENA – BOJA JESENI

0

U različito vrijeme i unutar različitih kultura crvena boja nosila je različita značenja. Od utjelovljenja dobrog, grešnog i luksuznog do boje iz aristokratskih garderoba, crvena boja svoje je mjesto pronašla kao dio kulture, umjetnosti i modnog svijeta. Moćna i uzbudljiva s jakim vizualnim dojmom, crvena je kroz modnu povijest i najjednostavniju odjeću pretvarala u statement komade.

crvena-2Nakon početka ponovne vladavine crvene modnim i uličnim pistama prošle jeseni i zime, ljeto je kroz crvenacrvenu haljinu kao jedan od it komada tople sezone zadržalo tu istovremeno klasičnu i efektnu boju unutar modnih trendova i naših ormara. U posljednjih nekoliko sezona crvena boja vladala iz sjene. Sada, jesen i zima donose joj ulogu it boje sezone i stavljaju ju u centra modnih trendova.

Modni dizajneri u predstavljenim kolekcijama za jesen/zimu 2017./2018. ponudili su modnu studiju crvene boje. Kroz njezine bogate nijanse koje započinju jarkom crveno-narančastom bojom i zalaze u raskošne i duboke zagasite tonove u kojima se tamnocrvena miješa s ljubičastim podtonovima, nova sezona iskoristila je raskoš crvene kako bi naglasila i istaknula svaki komad. Osim sklada koji unosi u kombinaciju s najrazličitijim bojama, crvena boja jednaku svestranost pokazala je u spoju s različitim materijalima. Od prozračnog šifona, raskošne čipke i mekog pletiva do sjajnog satena i vinyla, crvena boja naglasila je teksturu i karakter svakog od materijala i stvorila upečatljive komade neodoljivog izgleda. Dok je uz pomoć raskošnih materijala i u spoju s jednako bogatim bojama dragulja i ružičastom stvorila statement komade, crvena boja u novoj je sezoni obojila i omiljene jesenske i zimske klasike. Zadržavajući njihovu jednostavnost i svestranost, crvena boja suptilno ih je istaknula unutar zimske garderobe. Džemper, košulja ili midi suknja u spoju s crvenom će ove sezone promijeniti koncept klasičnih komada i ponuditi neke nove, istovremeno upečatljive, jednostavne i svestrane klasike.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime