BRNABIĆ: OD VEČERAS SE SVE ZATVARA, RADIĆE SAMO ONO ŠTO JE NEOPHODNO

0

„Od večeras se sve zatvara, pa ćemo od ponedeljka videti. Radiće samo prehrambene prodavnice, apoteke, benzinske pumpe, sve ono što je neophodno za koliko toliko normalan život“, rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i istakla da mere predstavljaju podršku zdravstvenom sektoru.

„Razgovaraćemo sa svima u privredi koji su ugroženi ovim merama, dodatni razgovori sa ugostiteljima, ali i muzičarima, fotografima… koji trpe zbog ovakvih mera koje su neophodne“, rekla je ona.

Kad je reč o skijalištima, restorani i kafići se zatvaraju, a u hotelima radiće samo za goste. Brnabić je dodala da će se na skijalištima pojačati inspekcija.

Kad je reč o osnovim školama, Brnabić je rekla da će najverovatnije niži razredi takođe preći na onlajn nastavu od ponedeljka jer je to „čvrsta preporuka stručnog dela Kriznog štaba“.

„Makar sedam dana, pa ćemo posle videti. Nismo to doneli od sutra jer je potrebno vreme da se to pripremi, kao i da se roditelji organizuju“, rekla je ona.


Rad Infocentrale podržala je Fondacija za otvoreno društvo kroz projekat – Podrška lokalnom mediju „Portal Infocentrala“

Fondacija za otvoreno društvo je nevladina, nepolitička i neprofitna organizacija koja razvija i podržava projekte i aktivnosti usmerene na razvoj demokratske kulture, otvorenosti, uvažavanja različitosti, punog poštovanja ljudskih prava svih i na promovisanje principa vladavine prava, dobrog upravljanja i odgovornosti i učešća građana u javnim poslovima, a u cilju stvaranja pretpostavki za održivi razvoj demokratskog i otvorenog društva u Srbiji.

Prethodni tekstPALMA: JAGODINA JE GLAVNI GRAD SRPSKOG ŽENSKOG RUKOMETA
Sledeći tekstPALMA ZA „PINK“: PRISLUŠKIVANJE POKAZALO DA JE VUČIĆ ČIST

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime