BRISEL: LOŠA SITUACIJA U MEDIJIMA NA BALKANU

0

BRISEL – Situacija u medijima na Zapadnom Balkanu je gora nego pre dve decenije , a novinarima se mora obezbediti pravo na normalan rad, izjavila je danas poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon u Briselu.

“Sloboda je temeljno ljudsko pravo i EP je dužan da je štiti”, rekla je Fajon nakon mini-konferencije o medijima u Briselu na kojoj su učestvovali predstavnici iz Srbije, Slovenije i Makedonije.

Praktično svi učesnici su se složili da su medijiu regionu danas izloženi ne samo političkim, već i finansijskim pritiscima, što ozbiljno ugrožava objektivno informisanje javnosti.
“Novinarima se mora omogućiti pravo na normalan rad”, istakla je Fajon i najavila da će se zalagati da EP intenzivira saradnju sa novinarskim sindikatima i udruženjima u regionu.

Današnju konferenciju Fajon je organizovala uz podršku socijaldemokratske grupacije u Parlamentu, a učestvovali su Brankica Petrović iz Mirovnog instituta u Ljubljani, Sandra Hrvatin sa Univerziteta u Kopru, Snežana Trpevska iz Škole novinarstva u Skoplju i Jovanka Matić iz beogradskog Instituta društvenih nauka.

Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime