BORKO STEFANOVIĆ: SMENJEN SAM

0

Smatram da sam smenjen sa mesta šefa poslaničke grupe Demokratske stranke – rekao je danas šef demokrata u Skupštini Srbije i potpredsednik DS Borislav Stefanović.

tefanović je objasnio da je on jutros napravio i potpisao spisak govornika koji će danas debatovati u Parlamentu, i na kome je on bio na prvom mestu.

– Onda je moj zamenik Dejan Nikolić, napravio novi spisak i potpisao ga, i mene stavio kao govornika koji će govoriti četvrti po redu. Po Statutu, on to može da radi samo ako mene nema u Skupštini – rekao je Stefanović.

On je naveo da smatra da je tim činom smenjen sa mesta poslaničke grupe. 

– Ako je tako, neću im više smetati, a moji dalji potezi zavise od daljih poteza DS – istakao je Stefanović.

Kako je kazao, nije ga iznenadilo to što se desilo, ali ga je iznenadio način na koji je to urađeno.

Stefanović je optužio poslanike DS Aleksandru Jerkov, Balšu Božovića, Gordanu Čomić i Dejana Nikolića da su organizovali njegovu smenu. Kazao je i da se lider DS Bojan Pajtić nije mešao u sve to.

Stefanović je rekao da se već nekoliko puta dešava da se mimo njegovog znanja pravi pararelni spisak govornika DS u parlamentu.

Na pitanje novinara da li napušta stranku, Stefanović je odgovorio je odrično, navodeći da se ovo samo odnosi na funkciju šefa poslaničkog kluba.

– Svojim kolegama u poslaničkom klubu želim sve najboje i da nastave sa svojim aktivnostima. “Zahvalan sam na saradnji i vama i njima, mislim da su ovim demonstrirali potpuno jedinstvrnu i snažnu volju da moj potpis ne znači ništa, da mogu pararelno da prave spisak govornika i jasno je da su glasali potpuno jedinstveno već drugi ili treći put da ne budem šef poslaničke grupe. Ja neću da pravim probleme i ne bih ih zadržavao – rekao je Stefan.

Blic

Prethodni tekstSLUČAJ POGREŠNOG POPA U JAGODINSKOJ „SEKS AFERI“ JOŠ NIJE ZAVRŠEN
Sledeći tekstSVILAJNAC GRABI PUTEM RAZVIJENE SLOVENIJE – POČINJE IZGRADNJA NAJVEĆEG PČELARSKOG CENTRA NA BALKANU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime