BLIC: RUSKI INVESTITOR ŽELI PIVARU

0

Investitor iz Rusije zainteresovan je za privatizaciju Jagodinske pivare i obratiće se Agenciji za privatizaciju, izjavio je predsednik Štrajkačkog odbora Jugoslav Đurđević koji je potvrdio da je blokiran račun preduzeća.

Reč je o blokadi od više stotina miliona dinara, a najveći je dug Poreskoj upravi od 2,5 milijardi dinara.

– Ruski investitor želi da izveze šleper piva i zainteresovan je za privatizaciju, pored njega zainteresovano je još pet investitora. To nam daje nadu da istrajemo u našim zahtevima i sačekamo razgovore sa premijerom Vučićem – navodi Đurđević, koji je u utorak predvodio protestnu šetnju ulicama Jagodine.

Zaposleni u pivari stupili su u generalni štrjak, ali su ga zamrzli posle obećanja da će ih premnijer Aleksandar Vučić primiti kada dođe iz SAD. Zaposleni sada štrajkuju u krugu preduzeća.

Oni zahtevaju promenu modela privatizacije, povezivanje radnog staža i novac za socijalni program.
– Poštujemo jučerašnji dogovor, nismo izašli na ulice. Strpljivo čekamo na sastanke sa premijerom i ministrima. Imamo tržište i nove kupce za pivo, tražimo da se obavi privatizacija, a ne stečaj i gašenje pivare. Smatramo da smo u pravu – kaže Đurđević. Ukoliko blokada računa potraje, može se očekivati proglašenje stečaja.
– Realna mogućnost je da se radi po unapred prirpemljenom planu reorganizacije i da se izmiruju obaveze prema poveriocima u periodu koji se definiše tim planom, a druga mogućnost je stečaj – rekla je Vulovićeva.

Blic

http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/564759/Investitor-uz-Rusije-zeli-da-kupi-Jagodinsku-pivaru

Prethodni tekstKO TO TAMO PEVA – POČELA RESTAURACIJA ČUVENOG AUTOBUSA!
Sledeći tekstNA PEDAGOŠKOM FAKULTETU MEĐUNARDNA KONFERENCIJA POSVEĆENA ENGLESKOM JEZIKU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime