BESPLATNO ŠKOLOVANJE ZA BORBU PROTIV BELE KUGE

0

Na svečanoj akademiji Visoke medicinske škole strukovnih studija Ćuprija, dodeljen je preko 500  indeksa 21. generaciji studenata. Pored brojnih zvanica, roditelja i uvaženih gostiju, svečanosti su prisustvovali narodni poslanici u Skupštini Republike Srbije, docent Pravnog fakulteta Aleksandar Martinović i Dr Vladimir Orlić.

04Direktor ove škole, koja važi za  jednu od socijalno najodgovornijih ustanova u Srbiji, dr sci. med. Hristos Aleksopulos je istakao da škola ulaže sve napore kako bi što većem broju studenata školovanje bilo olakšano i dostupno. Prvi put ove godine, deca iz porodica sa četvoro i više dece imaju pravo na besplatno školovanje u VMŠSS. Time škola daje mali doprinos u podsticanju nataliteta naše zemlje čime se pridružuje akciji predsednika Vučića u borbi protiv bele kuge.

Na predlog ministra Aleksandra Vulina Visoka medicinska škola strukovnih studija Ćuprija potpisla je ugovor sa Ministarstvom odbrane Republike Srbije, čime je omogućeno da deca palih boraca i zaposleni u Vojsci Srbije takođe ostvaruju pravo na besplatno školovanje.

U ovoj školi pravo na besplatno školovanje ostvaruju i osobe sa posebnim potrebama za koje su obezbeđena parking mesta, lakši prilaz školi, a u planu je i izgradnja lifta.

„Činimo sve što je u našoj moći da obrazovanje u Srbiji bude pristupačno svima, to je naša dužnost. Ono što smo obećali, mi smo ispunili. Omogućili smo besplatno školovanje desetinama studenata iz socijalno ugroženih porodica kao i deci pripadnika Vojske Srbije prepoznajući osnovni prioritet mandata Vlade premijerke Brnabić, obrazovanje. Studenti treba da stiču znanje i slede put koji mi krčimo. –rekao je Aleksopulos, citirajući na kraju svog obraćanja čuveni odlomak iz knjige Duhovni razgovori Dr Vladete Jerotića „Obrazovan je onaj koji ima obraza“

Aleksandar Martinović je svečano uručio indekse studentima koji su ostvarili pravo na besplatno školovanje izjavivši da su nastavnici na VMŠSS vrhunski u svojim oblastima. Znanje je najveći mogući kapital koji neko može da stekne, a istovremeno nešto što niko ne može da vam oduzme“- rekao je Martinović.

Dr Vladimir Orlić koji je pored drugih funkcija stekao i čin rezervnog potporučnika Vojske Srbije dodelio je indekse deci pripadnika Vojske savetujući ove mlade ljude da iskoriste period školovanja na mudar način, da je znanje koje će steći od značaja ne samo za njihovu profesionalnu karijeru već i za njihovu ličnu sreću. „Trudite se da rad doprinese svima u našoj drugoj kući u našoj dragoj zemlji.”-rekao je Orlić

Na kraju ceremonije brucoši su imali priliku da pogledaju monodramu „Šta me snadje“ u izvođenju jedne od trenutno najpopularnijih domaćih glumica, Anđelke Prpić.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime