ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA SVIH ZDRAVSTVENIH OBJEKATA NA TERITORIJI OPŠTINE SVILAJNAC

0

Rekonstrukcijom ambulante u selu Vojska, u koju je opština Svilajnac iz svog budžeta uložila skoro 8 miliona dinara, završen je projekat rekonstrukcije svih zdravstvenih objekata na teritorije opštine Sviljnac.

Zamenik predsednika opštine Svilajnac Dragana Radević na otvaranju renovirane ambulante u selu Vojska izjavila je da je posao rekonstrukcije i opremanja svih zdravstvenih objekata počeo 2014. godine, da je danas zvanično završen i da u narednih nekoliko decenija neće biti potrebe za velikim ulaganjima u ove objekte:

„ U proteklom periodu urađene su i kompletne rekonstrukcije i opremanja Doma zdravlja Svilajnac i ambulanti u selima Sedlare, Bobovo i Kušiljevo. Ove projekte rekonstrukcija radili smo uz veliku podršku Vlade Republike Srbije, koja je je preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima uložila oko 240 miliona dinara. Opština Svilajnac uložila je oko 40 miliona dinara, a ovim se podrška zdravstvu ne završava, jer se godišnje iz opštinskog budžeta u vidu subvencija za zdravstvo izdvaja oko 30 miliona dinara u proseku“ – objasnila je Radević.

Zgrada ambulante u selu Vojska izgrađena je 1979. godine, a u sklopu njene rekonstrukcije urađena je sanacija unutrašnjih zidova sa završnim krečenjem, objekat ima nove instalacije vodovoda i kanalizacije, urađena je sanacija sanitarnih čvorova, sređena stolarija i urađena termoizolacija na fasadi sa završnim slojem, a objekat je dobio i nove oluke i podne obloge. Direktorka Doma zdravlja Svilajnac dr Vera Branisavljević izjavila je da ulaganja u ovu ustanovu nastavljaju kroz druge projekte:

“Sada će nam prioriteti biti ulaganja u medicinsku opremu i aparate, u kadrove i edukaciju” – zaključuje ona.

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime