BESPLATNO ČIPOVANJE I VAKCINACIJA, POPUNJAVANJE FORMULARA U KANCELARIJAMA MESNIH ZAJEDNICA

0

Odbornici Skupštine grada Jagodine doneli su odluku da se iz budžeta grada pokrivaju troškovi obaveznog čipovanja i vakcinacije pasa. Građani Jagodine koji imaju vlasničke pse a koji nisu čipovani i vakcinisani protiv besnila, treba da se do 1.novembra jave u kancelarije mesnih zajednica kojima pripadaju i popune formular.

„Ovo je jedna od najboljih odluka i grad je na sebe preuzeo teretn troškova kako bi se uveo neki red. Dakle, popisom pasa i njihovim čipovanjem znaćemo i njihove vlasnike. Mislim da ćemo u prvom krugu čipovati i vakcinisati oko 3.000 pasa. Meštani 52 sela i građani Jagodine treba da popune formular u svojim mesnim zajednicama, seoskim i gradskim. Negde ćemo to raditi na terenu negde u Veterinarskoj stanici“ kaže za IC Saša Tanasković.

Na ovaj način uvešće se red u smislu da će psi vlasnički psi biti čipovani i znaće se kome pripadaju, pa tako ukoliko se desi da vlasnički pas nekoga ujede, vlasnik će snositi sankcije zbog toga. Na ovaj način takođe na teret opštine ide cena od 1740 dinara koliko bi vlasnika koštala vakcina protiv besnila i čipovanje. Rok za prijavu je 1.novembar. O trošku grada svako domaćinstvo može da čipuje i vakciniše po dva psa.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime