BESPLATAN PREVOZ ZA BOLESNE, JEDINO U JAGODINI

0

Jagodina je jedini grad u Srbiji gde se za građane koji imaju određene zdravstvene probleme, već punih deset godina organizuje besplatan prevoz do većih Kliničkih centara u Srbiji, a troškove prevoza građana snosi Skupština grada Jagodina. Kako kažu u gradskoj upravi službeni automobili nisu u službi funkcionera grada već građana, čime se realizuje jedinstven socijalni program u Jagodini koji potrebe svojih građana uvek stavlja na prvo mesto.

autobusi za bolesne 1
Put Beograda krenulo 50 pacijenata

Jutros je put zdravstvenih ustanova krenuo autobus sa 50 pacijenata iz Jagodine.  Zbog povećanog broja građana svih starosnih kategorija,  koji se u Beograd upućuju na razne specijalističke preglede, sa potrebom da se svim građanima izađe u susret, automobile koji su prevozili građane, zamenio je mini bus, a adekvatno potrebama i broju građana, putnički autobus.

„Za zakazivanje prevoza potrebne su dve fotokopije uputa koje se predaju u Skupštini grada, a građani se prevoze do odredišta navedenog u njihovom bolničkom uputu-do Kliničkog centra Srbije, Vojno medicinske akademije, Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“ , Instituta za majku i dete, Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje, Instituta za ortopedsko hirurške bolesti „Banjica“ , KBC Bežanijska kosa i KBC“Zemun“, a po završenom pregledu takođe organizovano, vraćaju za Jagodinu, kažu u gradskoj upravi.
Prema podacima jagodinske lokalne samouprave, godišnje se na lekarske preglede na ovaj način besplatno preveze oko 3000 građana Jagodine, a  ovaj vid pomoći građanima, koji traje već 10 godina jedinstven je, ne samo u našoj zemlji.

foto A.Dobrosavljević

Prethodni tekstPOSETITE MUZEJ NAIVNE UMETNOSTI, IZLOŽBA JOŠKINA ŠIJANA TOKOM DECEMBRA
Sledeći tekstLJILJANA HABJANOVIĆ ĐUROVIĆ PROMOVIŠE NOVU KNJIGU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime