BESPLATAN PREVOZ ZA BOLESNE, JEDINO U JAGODINI

0

Jagodina je jedini grad u Srbiji gde se za građane koji imaju određene zdravstvene probleme, već punih deset godina organizuje besplatan prevoz do većih Kliničkih centara u Srbiji, a troškove prevoza građana snosi Skupština grada Jagodina. Kako kažu u gradskoj upravi službeni automobili nisu u službi funkcionera grada već građana, čime se realizuje jedinstven socijalni program u Jagodini koji potrebe svojih građana uvek stavlja na prvo mesto.

autobusi za bolesne 1
Put Beograda krenulo 50 pacijenata

Jutros je put zdravstvenih ustanova krenuo autobus sa 50 pacijenata iz Jagodine.  Zbog povećanog broja građana svih starosnih kategorija,  koji se u Beograd upućuju na razne specijalističke preglede, sa potrebom da se svim građanima izađe u susret, automobile koji su prevozili građane, zamenio je mini bus, a adekvatno potrebama i broju građana, putnički autobus.

„Za zakazivanje prevoza potrebne su dve fotokopije uputa koje se predaju u Skupštini grada, a građani se prevoze do odredišta navedenog u njihovom bolničkom uputu-do Kliničkog centra Srbije, Vojno medicinske akademije, Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“ , Instituta za majku i dete, Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje, Instituta za ortopedsko hirurške bolesti „Banjica“ , KBC Bežanijska kosa i KBC“Zemun“, a po završenom pregledu takođe organizovano, vraćaju za Jagodinu, kažu u gradskoj upravi.
Prema podacima jagodinske lokalne samouprave, godišnje se na lekarske preglede na ovaj način besplatno preveze oko 3000 građana Jagodine, a  ovaj vid pomoći građanima, koji traje već 10 godina jedinstven je, ne samo u našoj zemlji.

foto A.Dobrosavljević

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime