BEBU OTROVALA METADONOM

0

Telo osmomesečne Anje pronađeno je u najlon kesi, a tokom istrage utvrđeno je da je otrovana metadonom koji joj je majka stavljala u flašicu s mlekom.

Više tužilaštvo okončalo je istragu o nezapamćenom monstruoznom zločinu koji je potresao prestonicu početkom oktobra prošle godine.
Tanja Lakić Mahud (38) optužena je za teško ubistvo svoje osmomesečne bebe, koju je policija pronašla mrtvu u najlon kesi na terasi njihovog porodičnog stana na Južnom bulevaru na Vračaru.

Kako “Blic” saznaje, tokom istrage je utvrđeno da je majka-monstrum, koja je navodno ranije bila i narkoman, trovala ćerku sintetičkom drogom za smirivanje bolova metadonom, koji joj je stavljala u flašicu s mlekom.

Nakon što je beba preminula od trovanja, Tanja Lakić Mahud je telo umotala u kesu i bacila na terasu, a potom pokušala da izvrši samoubistvo sečenjem vena.

Terasa na kojoj je u kesi pronađeno telo otrovane bebe

Foto: RAS Srbija Terasa na kojoj je u kesi pronađeno telo otrovane bebe

Zločin je otkrila policija koja je posle nekoliko dana došla po pozivu Tanjine majke, koja nije mogla da otključa ulazna vrata. Nakon što je policija provalila u stan, Tanju su zatekli u nesvesti, sa prerezanim venama.

Da ih samo nekoliko metara dalje očekuje još jedan stravičan prizor niko od prisutnih tada nije znao, jer je Tanjina majka verovala da je beba kod oca Plasida Mahuda, švajcarskog biznismena.

Starije dete oduzeli

Optuženoj Tatjani je zbog ranijih problema sa narkoticima oduzeto starateljstvo nad starijom ćerkom, koju ima iz prethodnog braka. Nakon razvoda Tanja je navodno prestala da koristi drogu, da bi se pre godinu i po dana udala za investitora Plasida Mahuda, poreklom iz Švajcarske.

Tek sutradan se otkrilo da je beba u stvari bila sa Tanjom u Beogradu, iako su nadležne službe apelovale na Plasida da dete ne ostavlja sa majkom. Nakon opsežne potrage i pregleda stana, jeziv prizor zatekao je policiju na terasi.

Beba nije imala vidljive povrede na telu, zbog čega se odmah posumnjalo da je smrt nastupila trovanjem, što je tokom istrage dokazano medicinskim veštačenjem.

Majka monstrum je nakon zločina prvo hospitalizovana na klinici “Laza Lazarević”, odakle je kasnije prebačena u pritvor u kome se i dalje nalazi. Tokom istrage je utvrđeno da je Lakić Mahud urančuljiva osoba, te da je zločin počinila svesno ili neznatno umanjene uračunljivosti.

Najviša zaprećena kazna je 40 godina zatvorta, jer se ubistvo bebe pred zakonom uvek tretira kao teško ubistvo.

Šta je motiv ovog gnusnog zločina i dalje nije sasvim jasno. Činjenica, koju su potvrdili i svedoci, jeste da su supružnici Mahud imali probleme u braku i da su se često svađali zbog njenih sumnji da je Plasido vara.

Zbog toga se i sumnjalo da je Tanja najpre ubila bebu, a potom pokušala i samoubistvo kako bi se osvetila suprugu.

PROGOVORIĆE MOŽDA U SUDU

Tanja Lakić Mahud se nakon otkrivanja zločina na saslušanju kod tužioca branila ćutanjem. Proteklih meseci takođe nije bila pričljiva, zbog čega su mnoge okolnosti ove tragedije i dalje misterija. Tokom predstojećeg postupka optužena će, ukoliko želi, imati pravo da iznese odbranu, ne bi li, na neki način, pokušala da ublaži sopstvenu krivicu.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime