MARKO BLAGOJEVIĆ: SVILAJNAC NAJVEĆI KORISNIK FONDA ZBOG BRZINE I AŽURNOSTI RADA

0

„Opština Svilajnac je najveći korisnik Fonda solidarnosti EU i ne zato što neko posebno voli Svilajnac, već zato što je lokalna samouprava u Svilajncu bila posebno aktivna. Radićemo i dalje. U ovom trenutku u Srbiji u toku je obnova 51. javnog objekata u 30 lokalnih samouprava, vredna 5 miliona evra, koji su u vlasništvu lokalnih uprava, a u drugoj fazi biće obuhvaćeno preko 80 objekata u vrednosti 8 miliona evra, rekao je danas u Svilajancu direktor Kancelarije za obnovu Marko Blagojević prilikom posete Mašinskoj školi u ovom gradu.

„Sređivanje ove škole je deo projekta obnove javnih objekata u Srbiji. Nije cilj bilo kakvo umivanje nego potpuna rekonstrukcija. Nakon završetak radova u ovaj objekat neće morati da se ulaže 20 godina minimum. Zahvalan sam predsedniku opštine na dosadašnjoj saradnji. Mašinska škola je drugi najveći i najskuplji objekat koji se u ovom projektu radi. Pri tom je prvi gotov. Opština Svilajnac je najveći korisnik ovog fonda i ne zato što neko posebno voli Svilajnac, već zato što je lokalna samouprava u Svilajncu bila posebno aktivna. Radićemo i dalje. U drugoj fazi očekujemo da bude najmanje 80 objekata i vrednost tih radova biće oko osam miliona evra, odnosno milijardu dinara. Cilj je da 2016. godine bude sređen, najmanje, po jedan objekat u svakoj lokalnoj samoupravi, rekao je Blagojević.

Predsednik opštine Svilajnac, Predrag Milanović rekao je zahvalio se direktoru za javna ulaganja Marku Blagojeviću u ime učenika i prosvetnih radnika Mašinske škole u Svilajncu koja je ove godine kompletno rekonstruisana.

„Elektro instalacija, novo grejanje, kompletno sređivanje i ostalo nam je samo da nabavimo nove table i stolove sa stolicama. U kompletnu rekonstrukciju Gimnazije i Mašinske srednje škole u Svilajancu iz fondova EU uloženo je 60 miliona dinara, izjavio je predsednik te opštine Predrag Milanović i dodao da će Fondacija Novaka Đokovića ili opština obezbediti nove klupe, stolice i table. – U izgradnju fiskulturne sale u Mašinskoj školi biće uloženo oko sto miliona dinara. Završavamo tender za izgradnju fiskulturne sale u vrednosti 100 miliona dinara. Očekujem početak radova u aprilu, dodao je Milanović.

marko blagojevic masinska skolaVrednost radova je više od 30 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena preko Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja iz sredstava Fonda solidarnosti Evropske unije.

„Pomenuću primer mosta preko Resave u selu Subotica, koji je najveći most koji se gradi iz sredstava EU, a koji je već gotov. To govori kako radi opština Svilajnac“, kazao je Blagojević i dodao da se u toj opštini pravi most u selu Kupinovac, vodovod i ambulanta u Sedlaru, kao i ambulanta u Kušiljevu.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime