BEBI SLOMLJENA BUTNA KOST, PA RUKA

0

Petomesečna beba koju su roditelji iz sela Slatina, doveli u jagodinsku bolnicu zbog preloma ruke, još uvek se nalazi na hospitalizaciji. Sumnju da je beba zlostavljana policiji su prijavili lekari, što nije bio slučaj kada je beba primljena pre dva meseca zbog preloma butne kosti

biserka jakovljevic-Centar za socijalni rad u Jagodini nije znao za ovaj slučaj ranije jer to nije prijavljeno. Sada smo obavešteni i reagovaćemo u skladu sa našim ovlašćenjima. Radi se o majci koja ima 17 godina i koja je nižeg psihološkog razvoja tako da je pitanje da li se ovde radi o zlostavljanju ili o tome da majka ne ume da brine o detetu, pošto i o njoj treba neko da brine. Otac je mnogo stariji i trebalo bi da sa njegove strane postoji podrška, još uvek ne znamo o čemu se tačno radi ali upravo radimo na tome. Majka je bila u hraniteljskoj porodici, objasnila je direktorka Centra za socijalni rad, Biserka Jakovljević.

Prema nezvaničnim informacijama Centar za socijalni rad u Varvarinu dao je saglasnost muškarcu koji ima 47 godina da se oženi maloletnom devojkom! To ne bi bilo neobično da se ne radi o razlici od 30 godina u godinama supružnika. Takođe, neobično je i to da se daje saglasnost za stupanje u brak sa osobom koja se kvalifikuje kao umereno mentalno zaostala.

Ovaj par je bebu doveo pre dva meseca u istu bolnicu sa prelomom butne kosti što lekarima nije bilo sumnjivo i slučaj nisu prijavili policiji. Sada, kada se povreda ponovila samo na drugom mestu, slučaj je prijavljen. Beba ima modrice pored oka, a kako Infocentrala nezvanično saznaje majka je rekla da je beba ,,plakala pa ju je ona malo pritisla i okrenula joj glavu“.

 

 

Prethodni tekstMOJA PRIČA, IVANA STAMENKOVIĆ: SRPSKI ZET OBOŽAVA JAGODINU!
Sledeći tekstZAVRŠEN PUT R – 161

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime