BALŠA BOŽOVIĆ: SPS I DSS DA IZAĐU IZ VLASTI U BG

0

Beograd — Šef odborničke grupe DS u Skupštini Beograda Balša Božović kritikovao je projekat ”Beograd na vodi”, tvrdeći da je potivustavan.

On je pozvao SPS i DSS da izađu iz gradske vlasti i na taj način „pokažu da im je važniji interes građana Beograda i Srbije od funkcija i fotelja”.

Božović je, na sednici na kojoj nije usvojen predlog DS da se gradu u nadleznost vrati upravljanje gradskim građevinskim zemljištem, rekao da je projekat „BG na vodi““ protivustavan tvrdeći da se dešava na jedan „tajnovit i sumnjiv način“.

„Niko ne može da otima Savski amfteatar od građana“, poručio je Božović i ocenio da su projektom „otvorena vrata“ za mahinacije i korupciju.

„Građani će platiti projekat, a neko dugi će zaraditi, a to nije interes građana“, rekao je Božović.

On je pozvao DSS i SPS da izađu iz gradske vlasti tvrdeći da gradsku i republičku vlast vode oni kojima je više stalo do interesa investitora nego do građana.

„Na njima je da odluče šta im je u interesu – da li funkcije ili fotelje ili interes građana“, rekao je Božović.

On je kritikovao povlačenje sa dnevnog reda dve tačke koje se odnose na Izveštaj Gradskog štaba za vanredne situacije o prošlogodisnjim poplavama, tvrdeći da se u tim izveštajima našlo nešto što ne odgovara vlastima.

„U tom izveštaju je navedeno ko je za šta odgovoran i smatramo da je sramota što su te tačke izbačene sa nevnog reda”, rekao je Božović.

Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime