Bajatović najavio poskupljenje gasa

0

Povodom povećanja cene prirodnog gasa u javnom snabdevanja za 10 odsto, generalni direktor „Srbijagasa” Dušan Bajatović izjavio je danas da će povećanje iznositi oko 847 dinara, na potrošnju od 2.100 kilovat-sati ili 200 kubnih metara, dok će na 400 kubika račun biti veći oko 1.600 dinara.

„Mi smo obećali da poskupljenje neće biti veće od 10 odsto, tako smo uradili. Odluka je donesena i ona će se primenjivati od 1. novembra, što znači da će se računi plaćati od 1. decembra i na taj način smo pomerili račune, odnosno poskupljenje u iduću godinu”, izjavio je Bajatović za RTS.

On je objasnio da se na tržištu može naći gas za oko 42 do 55 evra po megavatu.

„Kada biste vi preveli u naše cene, plus neka zarada ‘Srbijagasa’, ovo poskupljenje je moralo da bude još veće. Ukoliko ostanemo na naftnoj formuli i ovih 10 odsto, to je otprilike neka nula sa blagim minusom za ‘Srbijagas’, ukoliko ne dođe do poskupljenja na tržištu”, ukazao je Bajatović, prenosi Tanjug.

Bajatović je rekao da se u svetu očekuje da će u narednom kvartalu cena gasa iznositi od 45 do 60 evra po megavatu, odnosno 600 dolara za 1.000 metara kubnih.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime