AUSTRIJSKI ŠIBEL U MARTU POČINJE IZGRADNJU FABRIKE U JAGODINI

0
Palma iz Beča dovodi još jednu kompaniju u Jagodinu
Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma dogovorio je sa direktorom kompanije ŠIBEL (SCHIEBEL) u Beču Klausom Šibelom, da ta kompanija koja se bavi elektro i mašinskom proizvodnjom početkom marta počne izgradnju fabrike u industrijskoj zoni u Jagodini.
“Hvala vam na poverenju što ste izabrali Jagodinu, gde ćete početkom marta graditi fabriku u kojoj će u početku raditi 20, a ukupno kada se sve završi 100 radnika”, rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma svom domaćinu Klausu Šibelu, direktoru kompanije ŠIBEL u Beču. “Jagodina je industrijski centar u centralnom delu Srbije, gde pored domaćih radi i veliki broj kompanija iz inostranstva, posebno iz Italije, koje imaju tržište u celom svetu. Ono što je za Vas i sve strane investiture važno da znate je da je Srbija najstabilnija država na Balkanu i u ekonomskom i u političkom smislu, kao i da je kurs evra stabilan, što je posebno značajno za investitore koji donose pare u Srbiju i otvaraju nova radna mesta. Srbija je baza za plasman proizvoda u istočne i afričko- arapske zemlje, sa kojima naša država ima ugovore o bescarinskoj trgovini. Vaša kompanija ŠIBEL će zbog tog celokupnog privrednog ambijenta u Srbiji i tržišta koja Vam se otvaraju biti prijatno iznenađena. Za investitore iz Austrije je najvažnije što dve države, Srbija i Austrija, imaju odličnu saradnju na najvišem nivou. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima podršku i predsednika i premijera Austrije. Za privrednike je najvažnija sigurnost kada je u pitanju njihov kapital, a sigurnost je u Srbiji”, izjavio je u Beču Dragan Marković Palma.
KLAUS ŠIBEL : ZAPOSLIĆEMO 100 RADNIKA U JAGODINI
“Naša kompanija svojim proizvodima snabdeva rafinerije i nuklerane elektrane u celom svetu. Najviše proizvodimo aktuatore ili pretvornike. Imamo 3 partnera u Evropi i 7 u ostalom delu sveta. U našoj centralnoj kompaniji u Beču radi 120 radnika i kod nas je sve automatizovano. U narednom periodu imamo dve velike investicije, jednu u Jagodini gde počinjemo izgradnju fabrike u martu i u isto vreme ovde u Beču gradimo još jedan nov pogon na 1000 kvadrata. U Jagodini planiramo da zaposlimo ukupno 100 radnika, a na samom početku će ih biti 20. Zahvalni smo gradu Jagodini na podršci”, izjavio je direktor kompanije ŠIBEL Klaus Šibel. Pored Markovića, u delegaciji grada Jagodine, bili su i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i načelnik za prosvetu Pomoravskog okruga Života Starčević.
Prethodni tekstVlada Srbije daje 3,1 milijarde dinara gradovima i opštinama
Sledeći tekstSVILAJNAC – Reciklažom do fantastično okićenog grada (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime