SVILAJNAC – Reciklažom do fantastično okićenog grada (VIDEO)

1

Oni koji u toku novogodišnjih praznika dolaze u Svilajnac ali i sami Svilajnčani oduševljeni su kako je grad okićen u susret 2020. godini. Gradski pejzažni arhitekta Marina Milutinović imala je zanimljivu ideju da reciklira stare lampione s obzirom da je rasveta u gradu kompletno zamenjena za led rasvetu.

„Kada smo poskidali stare lampione nismo znali šta s njima. Došli smo na ideju da ih recikliramo. Uradili smo ogromne starinske ukrase koji krase sada kružni tok, trg Mare Resavkinje, Krivu čaršiju itd. Postavili smo dosta različitih lampiona i zaista ne znam koliki broj novogodišnjih ukrasa sada krasi grad. Zgrada opštine i Prirodnjački centar posebno su okićeni. Toliko se na sve strane govori o reciklaži a zaista se to retko sreće u praksi. Ali, evo Svilajnac je to uradio i novogodišnja rasveta zaista ne mora da bude skupa“ kaže Marina Milutinović.

 

 

„SVILAJNAC NA DLANU“

Projekat se sufinansira sredstvima Opštine Svilajnac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni tekstAUSTRIJSKI ŠIBEL U MARTU POČINJE IZGRADNJU FABRIKE U JAGODINI
Sledeći tekstHočevar: Vreme abortusa, surogat majčinstva, droge i eutanazije vodi u bolest

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime