AMBASADORKA LOLA IZ JAGODINE

0

Na fejsbuku je juče objavljena fotografija novog ambasadorskog tima Velike Britanije u Švajcarskoj. Uz ljude koji čine ambasadorski tim, stoji pas Lola. Ovaj pas dolazi iz Jagodine.

„Lola je kao štene od dva meseca pokupljena negde u centru. Udarena kolima. Neko je zvao azil. Zadnja noga polomljena, s obe zadnje noge odrana koža. Ne znam koliko je dugo bila tamo. Jedna devojka me obavestila. Vodile smo je ovde veterinaru i rekli su mi da od nje nema ništa i da je najbolje da se uspava. Međutim, ja sam objavila na fejsbuku njenu fotografiju i zatražila pomoć. Organizacija U.K.Srpske zaboravljene šape javila se i ponudila pomoć za njeno lečenje. Odvela sam je za Beograd. Rendgen je pokazao prelom butne kosti I nazalost infekciju koja je preko rane prodrla u kost. Tako da nije mogla da se radi operacija. Krenuli smo sa antibiotskom terapijom od mesec dana pa da uradimo snimak ponovo. Rane smo previjali melemima dva-tri puta dnevno. Uz sve te muke bila je pozitivna na parvo I koronu i njeni izgledi bili su mali. Veterinari u Jagodini rekli su mi da sam grešna što je ne uspavam „da se ne muči“. Ali borba i život pokazali su nešto savim drugo“ kaže Inda Marjanović koja je Lolu zbrinula i ukazala joj pomoć. 


„I ja sam pomislila da se neće izvući. Srećom parvo I koronu smo prebrodili. Posle mesec dana rendgen je pokazao da u kosti još ima infekcije. Nastavili smo sa odgovarajućim antibioticima. Nakon drugih mesec dana. Opet kontrolni snimak. Infekcija se povukla. Kost je u medjuvremenu pocela da srasta. Srećom pod dobrim uglom. Ortoped je rekao da kako pas ima manje od devet meseci I kost srasta pod dobrim uglom operacija nije potrebna. Samo je postojala opasnost da se na mestu infekcije za nekih tri meseca stvori cista. Srecom kod nje se to nije desilo“ dodaje Inda.

Kada se oporavila Lola je udomljena u Velikoj Britaniji a njeni udomitelji sada rade u Ambasadi UK u Švajcarskoj. Lola ima život iz snova. Lola je imala sreću da je uzme Inda i da se jave ljudi iz Serbia’s Forgotten Paws i pokriju troškove lečenja u Beogradu a zatim i da je divno udome. 

Lola je uz prave ljude otišla iz Srbije u kojoj je povređena i zamalo stradala. Lolina priča pokazuje da svaki pas ima šansu, jer nažalost Srbija je daleko od civilizovanog sveta kada je u pitanju odnos prema životinjama. Lola je prava ambasadorka ali ne Jagodine i Srbije, već retkih pojedinaca koji ne okreću glavu na patnju i stradanje životinja. 

 

 

Medijski sadržaj nastao je realizacijom projekta „Jagodina naš grad“ koji sufinansira Grad Jagodina

Prethodni tekstLJILJANA VESELINOVIĆ: KRV JE LILA NA SVE STRANE KADA ME JE BAJKER UDARIO
Sledeći tekstROK ZA PRIJAVU ZA POMOĆ OD 100 EVRA – DO PONOĆI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime