AMBASADORI 12 ARAPSKIH ZEMALJA U JAGODINI

0

Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodine, rekao je da će ambasadori 12 arapskih zemalja akreditovani u našoj zemlji 6. oktobra biti gosti Jagodine.

Ambasadori Alžira, Kuvajta, Katara, Egipta, Libije, Iraka, Emirata, Tunisa, Libana, Sirije, Maroka i Palestine biće gosti Jagodine tog dana i razgovaraće sa najmanje 20 privrednika iz grada koji bi mogli da budu izvoznici svoje robe u te zemlje, precizirao je Marković.

„Privrednicima iz Jagodine će to biti prava prilika da ambasadorima ovih zemalja prezentuju svoje proizvode i siguran sam da će neko od njih (privrednika) napraviti neku poslovni kopču, imajući u vidu da dolaze ambasadori iz ekonomski jakih arapskih zemlja“, ocenio je Marković.

„Mi smo, siguran sam, jedini grad u Srbiji koji organizuje ovako nešto i na ovakvom nivou. Ne mora sve ići u Beograd i da sve organizuje Beograd, mogu nešto i gradovi u unutrašnjosti, a ovo je prilika da diplomatskim predstavnicima najvišeg ranga arapskih država ponudimo saradnju i proizvode naših firmi“, istakao je Marković.

Poseta ambasadora trajaće od 11 do 18, a za to vreme, uz razgovor sa privrednicima, oni će posetiti privredne i turističke potencijale Jagodine, dodao je Marković.

alo.rs

foto arhiva

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime