Zabrana ulaska u Grčku produžena do 15.septembra

0

Na današnjoj konferenciji za novinare zamenik ministra civilne zaštite Nikos Hardalias obavestio je građane da su u Grčkoj PRODUŽENE MERE za sprečavanje širenja korona virusa za dodatnih 14 dana, a istovremeno se uvode i nove mere zaštite, prenosi Grcka.info.

Ono što najviše interesuje NAŠE TURISTE: na kopnenim granicama zemlje PRODUŽAVAJU SE prethodno važeća ulazna ograničenja za državljane određenih država do 15. septembra 2020. To znači da turisti iz Srbije, BiH i S. Makedonije i dalje ne mogu putovati u Grčku.

Pojedini grčki portali su preneli informaciju da će građani S. Makedonije od 1.09. moći ući u Grčku sa negativnim testom, ali nismo videli nigde da je ta informacija zvanično potvrđena.

Usled povećanja zaraženih slučajeva najavljeno je i uvođenje mera zaštite na Lesvosu i Zakintosu. Istovremeno, specijalni režim na Parosu, Antiparosu, Mikonosu, Halkidikiju i Haniji (Krit) produžava se za 14 dana. Restriktivne mere produžene su za još 14 dana na Kritu, u Solunu, na Atici, Larisi, Kardici, Pieria i u opštinama Volos, Rodos, Kos.

I dalje ostaju na snazi posebne mere ulaska u zemlju stanovnika Izraela, dok će se pojačane kontrole obavljati na putnicima koji dolaze iz Švedske, Belgije, Rumunije, Malte, Albanije, Severne Makedonije, Španije. Istovremeno, negativni test na koronavirus više nije obavezan za one koji dolaze iz Holandije.

U Grčkoj je poslednjih nedelja prosek preko 200 zaraženih na dnevnom nivou. Juče je broj zaraženih virusom bio 250 dok je 6 osoba preminulo. Danas je broj zaraženih 270.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime