Vladan Rajković iz Socijalističke partije Srbije (SPS) izabran je danas za novog predsednika Skupštine opštine Svilajnac, pošto je njegov prethodnik Miroslav Marinković (SDS) podneo ostavku.

misa marinkovic

Miša Marinković

„Ovo je dokaz da naša koalicija daje odlične rezultate, da smo na dobrom puu. Svilajnac i građani su na prvom mestu, mi sve činimo da svima nama bude bolje. Ja sam na ovom mestzu, kao predsednik SO bio i od 2004.do 2008.godine i za mene lično ovo je veliki podstrek za dalji rad“ rekao je Rajković za Infocentralu.

Marinković je ostavku podneo pošto je u periodu između dve sednice SO Svilajnac, postao narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Odbornici su na današnjoj sednici većinom glasova izabrali Radišu Stevanovića (SDS) za novog zamenika predsednika SO Svilajnac, umesto Gorana Ivanovića koji je na to mesto podneo ostavku iz ličnih razloga.

Novi v.d. direktora Centra za socijalni rad „Svilajnac“ postala je Gorica Gajić iz Demokratske stranke Srbije.

Svilajnac vodi koalicija Izbor za bolji život – Boris Tadić, SPS – JS i DSS.

4 Komentara

 • Odgovori
  Dule
  26. oktobra 2015.

  Vazno je samo da SNS nije u vlasti u Svilajncu.

  • Odgovori
   Dragan
   27. oktobra 2015.

   Ali posle lokalnih izbora biće sigurno 🙂

 • Odgovori
  milutin
  27. oktobra 2015.

  Koliko se secam, Vladan Rajkovic je u predizbornom obecanju SPS-a 2012 godine bio kandidat za predsednika opstine,a sad 3 meseca pred istek mandata postavljen za predsednika skupstine,pod sloganom BAS-NAS.

 • Odgovori
  sole
  27. oktobra 2015.

  Bitno da pera ima socijaliste kao prilepak i da moze s njima da rado sta hoce….rajkovic tuga jedna…