NAJPOZNATIJI SRPSKI GEJ AKTIVISTA POREKLOM IZ OKOLINE JAGODINE! VIKEND PROVEO U HILL HOTELU

1

Jedan od pet najboljih LGBT aktivista u svetu, Boban Stojanović proveo je vikend u Jagodini, na seminaru o LGBT pravima koji je bio održan u „HILL hotelu“ u Jagodini. Ovo je bila prilika da porazgovaramo sa njim i saznamo nešto sasvim novo o njegovom poreklu.

bboban i novak djokovic„Dugo nisam bio u Jagodini, ali na neki način volim ovaj grad. Moj deda po ocu je iz ovog kraja, iz sela Krušar, ali familiju imam i u Jagodini i okolnim mestima. Kao mali često sam dolazio ovde. Razlog mog boravka u Jagodini je bio seminar o LGBT pravima koji je organizovao Savet za ljudska prava LDP. Eto, možda neko to nije znao, ali hotel Hill je bio pun pripadnika LGBT populacije, divnih ljudi uz čiju podršku gradimo bolji i lepši svet. Nisam imao mnogo vremena za izlaske, ali sam morao da posetim čuveni Muzej voštanih figura kao i park Potok“ kaže Boban za Infocentralu.

Najpoznatiji srpski LGBT aktivista obišao je jagodinske znamenitosti a nekima je bio oduševljen.boban 1

„Vodopad je očaravajuć! Jako mi se dopao. U muzeju me osvojila figura Novaka Đokovića, toliko da sam morao da se slikam pored nje. Jagodina je zaista lepa, imam lepa sećanja na ovaj grad koji se u međuvremenu izgradio i postao još lepši. Moram da kažem i da je „HILL hotel“ fantastičan i da je zaista sjajno da Jagodina ima ovakav jedan hotel. Mnogi gradovi nemaju ni pristojno prenoćište, a o ovakvom hotelu da ne govorimo. Zaista sam proveo lep vikend sa sjajnim ljudima u Jagodini“ rekao je Boban.

Boban Stojanović je u konkurenciji od više od 600 aktivista iz celog sveta svrstan među pet najboljih i najinspirativnijih LGBT aktivista, koji svojim radom motivišu i inspirišu ljude oko sebe da se zalažu za svoja prava. On je osnivač LGBT organizacije Kvirija centar i jedan je od organizatora beogradske Parade ponosa. Godinama radi kao predavač u okviru više omladinskih škola za ljudska prava. Napisao je biografske knjigu „Kao da je sve u redu“ koja je objavljena u Srbiji, a nedavno i u Bosni i Hercegovini.

M.A.

 

Prethodni tekstUJUTRU 8, POPODNE 16 STEPENI
Sledeći tekstVLADAN RAJKOVIĆ UMESTO MIŠE MARINKOVIĆA

1 KOMENTAR

  1. Само да се зна, нико од учесника семинара није прави Јагодинац. Ја познајем све Јагодинце и знам да нико од њих не би учествовао на таквом скупу 🙂

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime