VANJA UDOVIČIĆ OTVARA ULIČNI MARATON U JAGODINI

0

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić i predsednik Jagodine Dragan Marković Palma, otvoriće 9. aprila prvi ulični maraton u centralnoj Srbiji.

Otvaranje je zakazano za 9,45 sati, a jagodinski maraton počinje u 10 sati.

Sve je spremno, a za maraton i polumaraton, do sada se prijavilo 500 takmičara iz Srbije, Švajcarske, Poljske, Rusije, Rumunije, Bugarske i zemalja bivše SFRJ: Bosne i Hercegvine, Makedonije i Hvatske, rečeno je na sednici Organizacionog odbora maratona, kojoj je predsedavao dr Dejan Dašić.

Prijavljivanje za učešće je sve do nedelje a učešce su najavili takmičari iz Kenije. Najviše prijavljenih je za maraton koji će se trčati na 42,159 kilometara i za polumaraton na 21 kilometar.

Osim maratona i polumaratona održaće se još 11 trka, u kojima će učestovati od dece iz vrtihca do maturanata srednjih škola. Tu je i trka zadovoljstva koja će privući 5.000 učesnika, kaže Dašić.

„Trudićemo se da napravimo jednu lepu trku, jeste veliki posao, sigurno, oko 5.000 učesnika, ali nećemo se obrukati“, rekao je sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza Zoran Gligorijević i dodao da su u organizaciju maratona, uključena javna preduzeća grada, Sportska društva, policija, Dom zdravlja, mediji, Opšta bolnica, Fakultet pedagoških nauka, osnovne i srednje škole…

Staza za maraton je utvrdjena sa startom i ciljem u centru grada, na Skveru omladine, kod fontane.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime