U BIBLIOTECI VEČE POSVEĆENO BOBU DILANU

0

U četvrtak, 15. decembra, sa početkom u 18 časova u gradskoj biblioteci biće održano veče posvećeno Bobu Dilanu. O istaknutom umetniku i ovogodišnjem dobitniku Nobelove nagrade za književnost govoriće Radomir Košanin (njegovo izlaganje je u prilogu mejla), dok će nekoliko pesama legendarnog autora izvesti poznati jagodinski muzičar Dragan Dadi Uzur. Stihove Boba Dilana govoriće učenici jagodinske gimnazije.

Bob Dilan je u svojoj karijeri dobio 11 Gremi nagrada, prvu 1963. godine za album „Bob Dylan“ a jedanaestu ove godina za komplet od 11 kompakt diskova pod nazivom „The Basement Tapes“ snimljenih posle saobraćajne nesreće 1966. godine.

Nagradu Zlatni globus, koju dodeljuje Asocijacija inostranih dopisnika u Holivudu dobio je 2001. godine za pesmu „Things have changed“. Za ovu pesmu je 2000. godine osvojio Oskara koji mu je dodelila Američka akademija filmskih umetnosti. Prestižni časopis „Rolling Stone“ proglasio je Dilana za najvećeg solo umetnika svih vremena, a njegovu pesmu „Like a Rolling Stone“ za najbolju ikad snimljenu.  Nobelovu nagradu za književnost dobio je 2016. godine.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime